Bannie Kang wint World Class Bartender 2019

Bannie Kang wint World Class Bartender 2019

Bannie Kang is uitgeroepen tot winnaar van de wereldwijde cocktailwedstrijd: de Diageo World Class Bartender of the Year in Glasgow. De bartender uit Singapore nam het vier dagen lang op tegen 52 mede-kandidaten uit de hele wereld en kwam uiteindelijk als beste uit de bus.

Duizenden bartenders uit zes verschillende continenten werkten aan talloze cocktailrecepten, waarna ze het in verschillende nationale competities tegen elkaar opnamen. Daaruit kwam een voorselectie van de 53 allerbeste bartenders ter wereld. Zij werden uitgenodigd om vorige week deel te nemen aan een reeks uitdagingen, verspreid over 4 dagen in Nederland en in Schotland.

De kick-off van de World Class Bartender Cocktailwedstrijd vond plaats bij de Ketel One Distillery in Schiedam. Hier kregen de finalisten de opdracht om cocktails te creëren die een positief effect hadden op het milieu en die draaiden rond een 'community gevoel.' Vervolgens reisde het gezelschap af naar Schotland naar de Talisker Distillery op het Isle of Skye. Daar werden ze uitgedaagd om een recept te creëren met Talisker. De laatste stop was Glasgow, thuisbasis van de 4-dagen-durende trip die draaide rond drank en cultuur. Finalisten kregen de opdracht cocktails te maken die de single malt The Singleton respecteerden, versterkten en complimenteerden.

Bannie Kang World Class Bartender

Ze moesten ook een trio van cocktails maken waarbij het citrushart van Tanqueray No. Ten naar voren kwam; slagen in de Johnnie Walker highball challenge, en tenslotte een finale ‘snelle ronde’ tot een goed einde brengen. Hierbij werden ze beoordeeld door een jury van cocktaillegendes op hun vermogen om onder immense tijdsdruk kwalitatieve cocktails te maken. Daarbij kwam Bannie Kang als beste naar voren.

Bannie Kang World Class Bartender 2019 Diageo

De Singaporese bartender van ANTI:DOTE zal de komende 12 maanden de wereldwijde ambassadeur zijn voor de Diageo Reserve merken, waarbij ze de wereld afreist en nationale competities zal beoordelen. Zo kan ze ook talent spotten voor de editie van 2020; regionale kampioenen bekronen en gastoptredens doen in de beste bars ter wereld.