Exploitatie Hotel Merici Sittard naar Black Label Hotels

Exploitatie Hotel Merici Sittard naar Black Label Hotels

De exploitatie van het viersterrenhotel Merici in het centrum van Sittard gaat over naar Black Label Hotels. Dit is ook de partij achter het nog te openen Double Tree by Hilton-hotel in Sittard.

Hotel Merici is gevestigd in een voormalige klooster aan de Oude Markt in Sittard. Met ingang van 1 januari 2020 komt de exploitatie ervan in handen van Black Label Hotels van Martin Hendricks.

De pandeigenaar van Merici (Pantelis Group) gaat het hotel in Sittard fors uitbreiden: van de 48 kamers nu naar ongeveer 90 na de uitbreiden. Ook voor de zakelijke markt komen er extra faciliteiten zoals vergaderzalen. Daarnaast krijgt het hotel een eigen, inpandig, restaurant. Dat heeft het nu niet; wel bar/lounge en een terras. Naar verwachting wordt de verbouwing na de zomer van 2020 afgerond.

Hotelpersoneel kan aanblijven onder de nieuwe uitbater.

Black Label Hotels is ook eigenaar van Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht en Black Label Hotel Valkenburg op het voormalig terrein van De Leeuw brouwerij. Dit hotel stond in de halve finale van de Dutch Hotel Award van 2019.  Sament met Blooming hotel in Bergen, Guest House Hotel in Kaatsheuvel, Jaz Hotel Amsterdam (de uiteindelijke winnaar en Postillion Hotel Amsterdam.