'Smart hotel' Yotel Amsterdam experimenteert met drone obers

'Smart hotel' Yotel Amsterdam experimenteert met drone obers

Smart hotel Yotel dat op maandag 4 november de deuren opent in Amsterdam Noord, test drone service in de bediening. Het hotel onderzoekt de inzet van drone-obers in het hotel-restaurant Komyuniti, als reactie op het personeelstekort in de horeca.

'Bij Yotel draait alles om het herdefiniëren van de horeca door slimme technologie. Onze drone-ober-servicetest van vandaag is slechts één van de manieren waarop we innovatie omarmen om onze gasten buitengewone en leuke ervaringen te bieden', aldus Joy Maroulás, general manager bij Yotel Amsterdam Noord.

'Als reactie op het personeelstekort in de horeca in Amsterdam willen we drones inzetten om tijdens drukke periodes eten en drinken naar tafels te vliegen om ons personeel op die manier waardevolle tijd te besparen. Dit geeft hen meer mogelijkheden om tijd met onze gasten door te brengen, zodat we de best mogelijke service aan onze klanten bieden', voegt Maroulás toe.

Yotel Amsterdam, gelegen aan de Asterweg 33 in Amsterdam Noord, opent op maandag 4 november zijn deuren voor het publiek. Het is het eerste city Yotel op het Europese vasteland en biedt haar gasten een naar eigen zeggen unieke ervaring door slim gebruik van technologie te combineren met een duurzaam ontwerp.  Yotel Amsterdam Noord krijgt 202 cabins, restaurant, terras aan het water en buitenbioscoop.

Over Yotel

Yotel brengt de essentiële elementen van luxehotels onder in kleinere, slimme ruimtes. Eersteklas hotel cabines zijn onder andere voorzien van Yotel's kenmerkende, verstelbare SmartBeds, regendouches en smart tv's, multi power- en USB-aansluitingen die het mogelijk maken op een snelle en gemakkelijke manier met alles te connecten.

Yotel heeft op dit moment zeven luchthavenhotels op Londen Gatwick, London Heathrow, Amsterdam Schiphol, Parijs, Charles de Gaulle, Istanbul Airport en Singapore Changi en vijf hotels in het centrum van New York, Boston, San Francisco, Washington D.C. en Singapore. Yotel breidt wereldwijd snel uit met nieuwe projecten in Londen, Edinburgh, Glasgow, Genève, Amsterdam, Miami, Dubai, Mammoth, Park City, Porto, New York Long Island City en Atlanta.

De belangrijkste aandeelhouders van Yotel zijn onder meer de Talal Jassim Al-Bahar Group (een dochteronderneming van de Starwood Capital Group), United Investment Portugal en Koeweit Real Estate Company (AQARAT).

Yotel werd opgericht door Simon Woodroffe OBE, oprichter van YO! Sushi, die zich liet inspireren door eersteklas reizen. Hij vertaalde het ‘luxe reizen’ naar een kleine, maar luxueuze cabines.'