Thermae 2000 viert 30e verjaardag met vernieuwing

Thermae 2000 viert 30e verjaardag met vernieuwing

De 30e verjaardag van Thermae 2000 wordt gevierd met de opening van een gigantisch bouwwerk op de ligweide met de naam Infinitum. Ook is het logo en de huisstijl van het wellnesshotel in de Limburgse heuvels vernieuwd.

De Latijnse naam Infinitum voor het nieuwe deel van het saunacomplex is een knipoog naar de geschiedenis. Wat niet veel mensen weten is dat de cijfers 2000 in de naam Thermae 2000 staan voor de twee voorletters van de oprichters in 1989, Marcel en Meindert. MM in romeinse cijfers is 2000.

De benaming Infinitum staat voor ‘oneindig’ want oneindig is het uitzicht vanuit deze locatie, die bewust richting het Heuvelland geplaatst is. 'Maar oneindig is ook de ontspanning die je voelt als je de totaalbeleving hebt ervaren’, licht algemeen directeur Bastiaan Klomp toe. 'Het panoramisch uitzicht is de kers op de taart vanuit de verschillende rustruimten, de terrassen en natuurlijk de sauna.’

Rustruimtes en zonnedak

In het Infinitum kunnen bezoekers dagelijks deelnemen aan programma’s gericht op het vinden van rust. In de ruimte Listen kunnen gasten op een Infrarood ligbed luisteren naar zorgvuldig geselecteerde muziek door Michiel Borstlap. In de ruimte Read kunnen gasten rustig een boek lezen en deelnemen aan theerituelen. In Dream kunnen gasten rusten, ondersteund door aroma- en lichttherapie.

Centraal in het nieuwe deel van het saunacomplex ligt een panoramasauna met plek voor 80 gasten. Hier worden dagelijks opgietsessies gehouden. Dit is de tiende en grootste sauna van Thermae 2000. Voorjaar 2020 opent ook nog een zonneterras op het dak.

Vernieuwen

Thermae 2000 is in 2016 gestart met vernieuwen. De opening van het Infinitum in combinatie met haar 30-jarig bestaan, grijpt het bedrijf aan om het logo aan te passen. ‘Het wellnessproduct heeft met deze investering van bijna 3 miljoen euro een heuse upgrade ondergaan’, aldus Klomp. ‘Nnu mag ook het ‘jasje’ van Thermae 2000 een meer luxueuze uitstraling krijgen.’

Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2000 één van de grootste wellness centers van Nederland. In 1989 werd Thermae 2000 door twee fysiotherapeuten opgericht als kuuroord vanwege het bijzondere water uit eigen bron dat Thermae 2000 rijk is.

Sinds 2016 heeft Thermae 2000 fors geïnvesteerd in haar faciliteiten met onder meer nieuwe kleedkamers, whirlpools op de Cauberg en een nieuwe skincarevleugel. Na de opening van het Infinitum, blijft Thermae 2000 nog even doorgaan met vernieuwen. In 2020 staan de horecaoutlets op het programma, gevolgd door uitbreiding van het viersterrenhotel en als absolute unieke toevoeging de grotsauna’s, uitgegraven in de Limburgse mergelgrotten onder het complex.