Restaurant Tres Rotterdam: 16 couverts en alleen Nederlandse producten

Restaurant Tres Rotterdam: 16 couverts en alleen Nederlandse producten
Foto: Sophia van den Hoek

Restaurant Tres opent vrijdag 29 november haar deuren in het monumentale Entrepot-gebouw in Rotterdam. Tres telt 16 zitplaatsen en is van vrijdag tot en met dinsdag open. Op het menu staan alleen maar gerechten met producten van Nederlandse bodem.

Het team van Tres Rotterdam staat onder leiding van Michael van der Kroft en Emy Koster. Na onder andere Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn ze terug in Rotterdam. En ze vonden dat het tijd werd om Tres neer te zetten.

Kleinschalig en Nederlands

In Tres staat het Nederlandse product centraal. Door de laatste jaren heen hebben de eigenaren contacten opgebouwd om nu echt hun nieuwe moderne Nederlandse keuken te presenteren. Gedurende de avond zullen de verhalen van kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden waarmee zij samenwerken worden verteld.

Tres werkt nauw en persoonlijk samen met telers die enkel producten leveren aan mensen met een gedeelde passie. Van der Kroft: 'Daarom vind je bij Tres alleen producten van uitzonderlijke kwaliteit. Bij Tres zijn huisgemaakte garums en miso’s belangrijke smaakmakers. En met een combinatie van moderne en traditionele fermentatietechnieken creëren we bijzondere smaken zoals pindakaas maar dan zonder pinda’s.'

Niet hele avond op één plek

Voor Tres is de keuze voor een tasting menu de beste manier om te laten zien wat Nederland te bieden heeft. Deze bestaat uit 18 gerechten 'in een hele intieme sfeer.' Tres biedt de keuze aan voor een alcoholisch arrangement of non-alcoholisch. Alle dranken van het non-alcoholische arrangement worden bij Tres zelf gemaakt.

Tres heeft er voor gekozen dat je als gast niet vier uur op dezelfde plek zal zitten. Bij Tres kom je binnen met een deurbel en wordt je ontvangen in de luxe lounge. De avond begint daar met een aantal kleine amuses en een aperitief. Hierna worden gasten meegenomen naar de kelder waar gasten aan de bar om de grote open keuken heen chefs zien koken. De avond wordt afgesloten in een tweede lounge beneden waar de gast kan genieten van koffie of thee met enkele mignardises.