Thijs Meliefste: Jonge Topchef van het Jaar GaultMillau 2020

Thijs Meliefste: Jonge Topchef van het Jaar GaultMillau 2020

Chef en ondernemer Thijs Meliefste van restuarant Meliefste in Wolphaartsdijk is door GaultMillau benoemd tot Jonge Topchef van het Jaar 2020. Meliefste kreeg de prijs op maandag 2 december 2019 overhandigd in de Kromhouthal in Amsterdam.

Thijs Meliefste (32) startte 4,5 jaar geleden met zijn eigen zaak. Hij werkte bij 't Gebaar in Belgie en bij Katseveer in Zeeland.

Het juryrapport van GaultMillau meldt over Thijs Meliefste: 'Chefs met talent zijn er zat, maar diegenen die hun talent al vroeg kunnen combineren met visie en de capaciteit hebben om een team te leiden, zijn zeldzaam. Uit zijn keuken komen voldragen gerechten die niet verraden dat de man aan het roer een prille dertiger is.

Onze Jonge Topchef is een chef die niet te beroerd is om zijn ego te minimaliseren ten gunste van de producten waar hij mee werkt. Zijn provincie is dan ook gezegend met natuurlijke rijkdommen uit land, zee en lucht. Het restaurant is een geoliede machinewaar een ode gebracht wordt aan alle mooie producten die onze aarde voortbrengt.

Thijs Meliefste heeft opvallend veel maturiteit voor zijn leeftijd wat zich vertaalt in zijn gerechten en de opbouw van een evenwichtig menu. Een menu waar ook zijn visie en gulheid uit naar voren komen.'

Eerder genomineerd

Thij Meliefste werd eerder al genomineerd voor de titel Talentvol Chef door GaultMillau. Zijn echtgenoot, Anuscka, was in datzelfde jaar kanshebber voor de titel Talentvol Gastvrouw van het Jaar.

Het ondernemerspaar startte in 2015 met hun eigen restaurant, in het leegstaande pand waar voorheen ‘t Veerhuis* van Co Simmers zat. Daarvoor was Meliefste souschef bij sterrestaurant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel.

Het Zeeuwse restaurant Meliefste is geopend van vrijdag tot en met maandag, voor zowel lunch als diner.