De opname in de gids wordt gezien als een belangrijke stap in de promotie en ontwikkeling van het gastronomisch toerisme. Slovenië hoopt een gastronomische trekpleister te worden. Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin-gidsen, legt uit: 'Sinds de allereerste Michelin-gids bijna 120 jaar geleden werd gepubliceerd, is het onze missie geweest om de beste culinaire bestemmingen ter wereld te ontdekken. Slovenië is onmiskenbaar een van hen, vooral dankzij de overvloedige natuurlijke hulpbronnen waarmee ingrediënten van zeer hoge kwaliteit kunnen worden geproduceerd en bereid door chef-koks in het hele land.'
Must-visit bestemming
Romain Perrier, Michelin Sales en Marketing Director: 'Slovenië is een uiterst opwindende bestemming voor fijnproevers en we zijn verheugd om Michelin's selectie van de beste Sloveense restaurants en talenten aan het wereldwijde publiek te presenteren in maart 2020. De kwaliteit van de Sloveense gastronomie voor Michelin komt als geen verrassing, maar nu is het ook de tijd om het aan onze lezers voor te stellen. Op het snijvlak van verschillende landschappen en culturen presenteert Slovenië een unieke bestemming met uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen en een sterke duurzame inzet die de productie van ingrediënten van de hoogste kwaliteit mogelijk maakt. Getalenteerde Sloveense chef-koks transformeren deze in unieke culinaire creaties die Slovenië, door de recensenten van de Michelingids, positioneren als een 'must-visit' bestemming.'
Extra motivatie voor topchefs
Maja Pak, directeur van het Sloveense bureau voor toerisme: 'Michelinsterren zullen dienen als een extra motivatie voor Sloveense topchefs. Ook zullen de aanbieders van andere high-end ervaringen worden uitgedaagd in de richting van het creëren van de verhalen die goed passen bij een uitstekende keuken.'