Gijs Werschkull, eigenaar van Restaurant Gys startte een crowdfunding campagne om restaurant Syr te redden. De afgelopen drie jaar draaide het restaurant op de inzet van een compleet vrijwillig bestuur: stichting Syr. De werkdruk bleek echter teveel voor het vrijwillig bestuur. Kansen bleven hierdoor onbenut en de groei kwam tot stilstand. Begin dit jaar werd het restaurant door de stichting te koop gezet. Om Syr te redden moet het restaurant professionaliseren, daarvoor moet het worden overgenomen door de juiste persoon.
Gewoon bedrijf
Werschkull wil laten zien dat restaurant Syr belangrijk is, niet alleen voor Utrechters met een vluchtachtergrond, maar voor iedereen. Daarom heeft hij gekozen om restaurant Syr te kopen middels een crowdfunding campagne: zo kan iedereen mee investeren. ‘Met Syr kunnen wij samen laten zien dat integratie geen liefdadigheid is, maar een normaal onderdeel van een sterk bedrijf’, aldus Werschkull.
In de afgelopen jaren heeft Syr laten zien dat werk de kracht heeft om mensen te verbinden. En om mensen te helpen hun eigen leven in te richten in Nederland. Op de werkvloer ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen, leer je de stad beter kennen en kun je werkervaring opdoen. Het doel van Syr is om steeds meer mensen te verbinden en ze de kans te geven om te aarden in Nederland.