Servais Tielman versus Hans van Wolde: rechter doet 10 januari uitspraak

Servais Tielman versus Hans van Wolde: rechter doet 10 januari uitspraak

Servais Tielman en Hans van Wolde slagen er niet in om hun conflict over Beluga Loves You onderling op te lossen. Dit advies had de rechter hen meegegeven in de eerste zitting van het kort geding dat Tielman tegen Van Wolde aanspande.

Op vrijdag 10 januari 2020 doet de rechter uitspraak.

Servais Tielman heeft het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You voor 1,7 miljoen euro overgenomen van Hans van Wolde.

 Tielman stelt nu dat sprake is van verborgen gebreken aan het pand en eist financiële compensatie. De investeringen die nodig zijn voor het herstel zou Tielman volgens zijn advocaat niet meer kunnen dragen. ‘Dan dreigt er een faillissement’, zegt hij. Ook wil Tielman dat Van Wolde stopt met zijn pop-up Brut 172.

De rechter had tijdens de eerste zitting op 19 december 2019 Hans van Wolde en Servais Tielman opgeroepen om met elkaar te onderhandelen, om zo een vonnis te voorkomen.

De rechter adviseerde: ‘Ik raad u aan om er zelf proberen uit te komen, want als ik vonnis moet wijzen, dan zou dat weleens voor een lege dop in plaats van een half gevuld ei kunnen zorgen’, zo zei hij. ‘Dan kunt u alle twee in de put geraken. En als alles goed onderzocht moet worden, dan wordt het een bodemprocedure en zijn we twee jaar verder, daar wordt ook niemand beter van.’

Hoewel de partijen met elkaar in gesprek zijn gegaan heeft dit niet tot een definitieve oplossing geleid en stonden de beide partijen op 31 december 2019 weer tegenover elkaar in de rechtbank.

De uitspraak is op 10 januari 2020.