Vondel Hotels opent boutique hotel Mai Amsterdam in Chinatown

Vondel Hotels opent boutique hotel Mai Amsterdam in Chinatown

Vondel Hotels viert vandaag de opening van hotel Mai Amsterdam. Gevestigd aan Geldersekade 30 en met Zeedijk in de achtertuin, is het 4-sterren boutique hotel gelegen in het hart van één van de meest authentieke wijken van de stad, Chinatown. Het hotel - met 81 kamers - heeft een Aziatisch geïnspireerd concept en interieur design.

Het ambitieuze Vondel Hotels voegde het afgelopen jaar vier boutique hotels toe aan the inspiring collection, waaronder Hotel Mercier in de Jordaan en Hotel Pontsteiger in de Houthavens. Met Mai Amsterdam breidt hotelier en founder Arjen van den Hof het portfolio uit tot een collectie van negen 4-sterren boutique hotels in Amsterdam en Maastricht.

Van den Hof: ’Het verhaal van het pand en de buurt spelen een belangrijke rol in mijn interesse voor een eventueel nieuw project. Zo bleek bij dit project de rijke (cultuur)historie en ontwikkeling van Chinatown een onuitputtende inspiratiebron. Van het begin af aan werd ik overspoeld met ideeën. Met Mai Amsterdam wil ik graag een plek creëren waar reizigers en locals samenkomen en genieten van design, kunst en gastvrijheid - a place to Meet Asia In Amsterdam.’

Kunst

Iedere hotelkamer is verrijkt met een kunstwerk gemaakt door modeontwerper en kunstenaar Claes Iversen. Speciaal voor Mai Amsterdam maakte hij een Aziatisch geïnspireerde serie schilderijen. Op artistieke wijze bewerkte Iversen zijn eigengemaakte foto’s van Chinese architectuur met verf en andere origineel gekozen materialen. Daarnaast zijn bloemenschilderijen, gemaakt in combinatie van verf en borduursels, een veelvoorkomend werk in deze serie.

Met stijlvol ingerichte kamers, adembenemend uitzicht en de vele artistieke eyecatchers wil Mai Amsterdam haar gasten een onvergetelijke hotelervaring geven. Door de centrale ligging, vele must-see bezienswaardigheden om de hoek en op slechts 5 minuten loopafstand van het Centraal Station, dient het hotel als een ideale thuisbasis voor het ontdekken van de stad. Met de opening van het hotel is de lang gesloten Elleboogsteeg vanaf vandaag weer toegankelijk – dagelijks tussen 07.00 en 23.00 uur - als doorloop tussen de Zeedijk en de Geldersekade. ‘Na maanden voorbereiden kunnen we niet wachten om vanaf vandaag onze gasten te mogen verwelkomen’, vertelt Van den Hof trots.

Mai Amsterdam

Over Vondel Hotels

Hotel MAI Amsterdam is deel van Vondel Hotels, een exclusieve collectie 4-sterren boutique hotels, short-stay appartementen en restaurants in Amsterdam en Maastricht. Hotelier en oprichter Arjen van den Hof wordt bij ieder project geïnspireerd door de historie van het pand. Verleden en heden komen samen in unieke concepten en interieur designs, die elk een eigen verhaal vertellen om reizigers over de hele wereld te inspireren. De Vondel Hotels collectie bestaat uit: Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Remise47, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht, Café Louis, Hotel Mercier, Ons Huis, Hotel van de Vijsel, Café Woodz, Hotel Pontsteiger, Café Pontsteiger & Mai Amsterdam.