The Streetfood Club breidt uit naar Breda

The Streetfood Club breidt uit naar Breda
The Streetfood Club Utrecht, (c) Lars Verkroost Photography

Het monumentale Grand Theatre aan het Van Coothplein in Breda wordt getransformeerd tot een The Streetfood Club. Het restaurant wordt later dit jaar geopend. Daarmee is het de tweede vestiging van het concept dat nu alleen nog in Utrecht te vinden is

The Streetfood Club telt acht eigenaren, ondergebracht in de besloten vennootschap The Feast Family. ‘Ik denk dat we de juiste kennis én energie hebben samen’, zei mede-eigenaar Wes Schreutelkamp hier eerder over. Joost Bergsteijn en Schreutelkamp zijn het gezicht van The Streetfood Club en diens kleinere zusje Rum Club. Samen stonden ze eerder als kok en manager aan het roer van WT Urban Kitchen.

Compagnon Sippien Baarsma nam het interieur van zowel The Streetfood Club als de Rum Club voor haar rekening. The Street Food Club is een concept met gerechten uit de hele wereld; zoals tortilla's, ceviche, dumplings en poké bowl. De inrichting is er, net als in de Rum Club, ‘uitbundig en stijlvol’. 'Het is een mix van luxe en straat. Van de comfortabele gekke stoelen tot de ouderwetse hiphop die uit de speakers knalt. Alles is een contrast, maar combineert op een coole manier.'

Eerder gaf Schreutelkamp al aan dat het concept van The Streetfood Club of de Rum Club zou worden uitgerold buiten de stad Utrecht. ‘Maar niet in Amsterdam. Daar is het qua restaurants al aardig verzadigd.’ Meer over deze uitbreiding wilde de eigenaar toen nog niet zeggen. ‘Het is voor 99 procent zeker, maar eerst moeten de handtekeningen worden gezet.’

The Streetfood Club Utrecht (c) Lars Verkroost Photography

In Utrecht is het een bewuste keuze om niet te werken met een reserveringssysteem. ‘Omzettechnisch is dat natuurlijk een overweging, maar we hebben ook gemerkt dat mensen niet echt blij worden van dubbele shifts. Nederlanders willen het liefst om 19.00 uur uit eten. Daar kan je geen mensen voor plaatsen, maar ook niet daarna. Dus gaat onze voorkeur uit naar geen reserveringssysteem. Gelukkig heb je altijd gasten die vroeg komen, en gasten die het niet erg vinden om even in de wachtrij te staan.’