Joris Bijdendijk kookt groentemenu met topchef Manoella Buffara in Rijks

Joris Bijdendijk kookt groentemenu met topchef Manoella Buffara in Rijks

Topchef Manoella Buffara van restaurant Manu in Brazilië, kookt dit voorjaar samen met chef Joris Bijdendijk een vleesvrij menu in sterrestaurant Rijks. Het evenement vindt plaats op 14 en 15 maart.

Restaurant Manu won de One-To-Watch award van de Latin America's 50 Best Restaurants 2018 en staat momenteel op nummer 42 in die lijst. Buffara wordt omschreven als een ware game changer en dit uit zich niet alleen in haar restaurant. Zo helpt ze veel van haar lokale leveranciers zich opnieuw te ontwikkelen tot duurzaam bedrijf. Daarnaast heeft ze meerdere lokale sociale projecten omhanden zoals: een stedelijk bijenkorfinitiatief, het oprichten van stadsboerderijen, de opleiding van de lokale jeugd en het leiden van campagnes voor zwerfvuil, water en afvalreductie. Buffara werkte in haar carrière onder andere bij restaurants Noma in Kopenhagen en Alinea in Chicago.

Over Rijks

Rijks opende 5 jaar geleden de deuren. Sindsdien nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants) was de 30e topchef die bij Rijks kwam koken. Dit event was de laatste in die vorm.

Events in Rijks

Vanaf 2020 slaat het restaurant een nieuwe weg in met het organiseren van events. Joris Bijdendijk: 'We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en geven zij op hun eigen manier betekenis aan het vak en de omgeving. Wij gaan meer focus leggen op de inhoud. Gast-chef-events 2.0. '

Chef Buffara bijt op 14 en 15 maart het spits af. Met dit event wordt een volledig vleesvrije week afgesloten. Op 8 maart wordt de volledige chefs line-up van dit jaar bekendgemaakt.

De vleesvrije week in Rijks start op 9 maart. Ook de andere horecagelegenheden van het Rijksmuseum doen hieraan mee.