Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant met Peter Lute

Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant met Peter Lute

De organisatie achter de Week Zonder, opent samen met Peter Lute een pop-up restaurant. Gasten kunnen de zaak in Muiden van 9 tot en met 15 maart bezoeken, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Het restaurant staat onder leiding van topchef Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vegetarisch 3- of 5-gangen menu verrassen.

De oude buskruitfabriek 'De Krijgsman' in Muiden wordt in de week van 9 tot en met 15 maart omgebouwd tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute.

De zaak moet tevens het 'kloppend hart van de campagne' worden. De hele week serveren Peter Lute en zijn team een vegetarisch 3- of 5-gangen menu. 'Gasten staan verrassende gerechten te wachten als tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet', aldus Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees. Deze valt gelijk met de Vegetarische Restaurantweek waaraan alle restaurants kunnen meedoen.

'Vegetarisch belangrijk op menu'

Boerdam zegt verheugd te zijn over de samenwerking. 'Met de Week Zonder Vlees willen we Nederland overtuigen van de oneindige mogelijkheden en verrassende smaken van de vegetarische keuken. Peter Lute weet als geen ander hoe je mensen dat kunt laten ervaren. Het is voor ons daarom een geweldige toevoeging om tijdens de Week Zonder Vlees samen een pop-up restaurant te openen.' Boerdam zette ook tapasketen 't Zusje aan om tijdens de Week zonder Vlees de kaart geheel vegetarisch te maken.

Peter Lute: 'De vegetarische keuken neemt al jaren een prominente plek in op mijn menukaart, want duurzaam en lekker eten gaan heel goed samen. Ik ben daarom vanaf de start ambassadeur van de Nationale Week Zonder Vlees en heel enthousiast om dit jaar samen met mijn team alle gasten van het pop-up restaurant te verrassen met onze vegetarische gerechten. Ik vind het belangrijk om op die manier de vegetarische keuken in Nederland te promoten.'

Week Zonder Vlees

Het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute is van dinsdag t/m zondag geopend voor diner, en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor lunch. Gedurende de week zal er een 3-gangen vegetarisch menu voor 35 euro en 5-gangen vegetarisch menu voor 55 euro worden geserveerd.

Lunch Diner
Maandag Besloten Besloten
Dinsdag Gesloten 17:30 – 23:00
Woensdag Gesloten 17:30 – 23:00
Donderdag Gesloten 17:30 – 23:00
Vrijdag 11:30–15:00 17:30 – 23:00
Zaterdag 11:30–15:00 17:30 – 23:00
Zondag 11:30–15:00 17:30 – 23:00