Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn
Marco van der Wijngaard gaat Bocus d'Or vertegenwoordigen op het Europese culinaire strijdtoneel

De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d'Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d'Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale.

Deze finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena, waarbij Nederland op donderdag 28 mei de wedstrijdarena instapt en als tweede team om 08:40 uur van start gaat.

Selectie

Er zijn 20 plekken terwijl 22 landen wilden meedoen. Dat betekent dat de organisatie twee landen moest laten afvallen. Er is gekeken naar prestaties uit het verleden, de professionaliteit waarmee het team zich presenteert, de wijze van communicatie, de kwaliteit van de ingediende recepturen en talloze andere criteria. Het bestuur heeft zich er erg sterk voor gemaakt om door deze selectie te komen. Dat blijkt ook uit de gewijzigde opzet van de Nederlandse finale die op Europees niveau is gestreden.

Marco van der Wijngaard: 'Ik ben echt opgelucht. Ik was vandaag toch wel een beetje zenuwachtig of we erbij zouden zitten. We hebben al veel tijd in het oefenen gestoken en ik ben blij dat we hiermee verder kunnen gaan nu we zeker weten dat we erbij zijn.'

Van der Wijngaard van restaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht kwam als beste uit de bus  in de strijd om de Bocuse d’Or. Het winnende team, bestaande uit chef Van der Wijngaard en commis Yentl van Gilst (20), gaat Nederland vertegenwoordigen op het Europese culinaire strijdtoneel in Tallinn, Estland in 2020.