André Gerrits van 't Amsterdammertje* maakt naam nieuwe zaak bekend

André Gerrits van 't Amsterdammertje* maakt naam nieuwe zaak bekend
Andre Gerrits

Sterchef André Gerrits van 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht heeft de naam bekendgemaakt van zijn nieuwe bistro met hotel in Nieuwersluis.

Bistrotel 't Amsterdammertje

De zaak gaat Bistrotel 't Amsterdammertje heten. Gerrits opent de zaak op anderhalve kilometer van zijn sterrestaurant.

Het wordt een zaak met 109 zitplaatsen. ‘Het is een grote zaak met een bar erin’, vertelde hij eerder aan Misset Horeca. De bistro gaat zeven dagen in de week open. Op de kaart onder meer een mooi stukje sliptong of een biefstuk, maar ook de kip en patat met appelmoes in een ander jasje.

Alles kan

Gerrits: ‘We krijgen in de zaak een eigen kipgrill.’ Gasten kunnen er ook terecht voor een cocktail aan de bar of een stukje gebak met koffie op het terras. ‘De zaak gaat er chic en sexy uitzien, maar kinderen zijn hartstikke welkom. We gaan er ook een leuke kinderhoek creëren, zodat het echt een familiezaak wordt.’

Andre Gerrits

Hotelkamers André Gerrits

Boven de bistro komt een hotel met elf kamers, waarvan twee suites. ‘In ’t Amsterdammertje krijgen we gasten vanuit het hele land, dus ik denk dat we 50 procent van het hotel al kunnen vullen met gasten vanuit het sterrestaurant. Maar de omgeving kent ook veel toerisme, er wordt bijvoorbeeld veel gefietst, dus ik zie een mooie toekomst voor het hotel.’

Interieur en opening

Wim Hoopman van Hip Studio gaat het interieur doen van zowel de bistro als het hotel. Plan is dat de zaken in februari 2021 opengaan.

Marché

Dit voorjaar opende Gerrits vlakbij zijn sterrestaurant ook al een delicatessenwinkel, genaamd Marché ’t Amsterdammertje.