Collega's delen signatuurgerechten als eerbetoon aan Lucas Rive

Collega's delen signatuurgerechten als eerbetoon aan Lucas Rive
Lucas Rive

Als eerbetoon aan de overleden topkok Lucas Rive, stellen collega-sterrenchefs hun signatuurgerechten beschikbaar aan restaurant Lucas Rive in Hoorn. De sterrenchefs komen naar restaurant Lucas Rive om het team vertrouwd te maken met de gerechten. De eerste gastchef die zijn gerecht gaat delen in Ron Blaauw.

'Als eerbetoon, maar vooral uit pure vriendschap zullen de komende periode verschillende topchefs samen met de brigade van Lucas een prachtig zesgangen menu samenstellen gebaseerd op de filosofie van Lucas. Culinaire creaties met herkenbare ingrediënten van optimale kwaliteit', schrijft het restaurant op Facebook. Op 10 maart wordt het eerste Lucas & Friends menu afgetrapt in samenwerking met Ron Blaauw. Hij wordt het brein achter drie van de zes gangen van het Lucas & Friends menu. Wie de overige sterrenchefs zijn, is nog niet naar buiten gebracht.

Over Lucas Rive

Lucas Rive van het gelijknamige sterrestaurant overleed woensdag 25 december overleden na een kort ziekbed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De meesterkok werd slechts 57 jaar oud. De topkok was ruim 27 jaar verbonden aan restaurant De Bokkedoorns in Overveen, waar hij als chef-kok 22 jaar lang twee Michelinsterren op zijn naam had staan. Lucas Rive mocht zich op zijn 27ste al een tweesterrenchef noemen. Rive wist als schooljongen al dat hij kok wilde worden. Zijn carrière leidde hem langs de grote chefs als Roger Souvereyns, John Sistermans, Constant Vonk en John Halvemaan tot hij in 1985 bij de Bokkedoorns belandde. In 2013 besliste Rive om samen zijn vrouw Deborah restaurant Lucas Rive te openen in Hoorn. Vijf maanden na de opening werd het restaurant bekroond met een Michelinster.