Niels van Dooijeweert en Marieke Löhr naar Zutphen

Niels van Dooijeweert en Marieke Löhr naar Zutphen
Niels van Dooijeweert en Marieke Löhr

Chef Niels van Dooijeweert vertrekt na negen jaar bij sterrestaurant Het Koetshuis in Bennekom. Hij gaat aan de slag bij een nog te openen restaurant in de binnenstad van Zutphen. Zijn partner Marieke Löhr gaat er het bedieningsteam leiden.

Chef Niels van Dooijeweert (31) gaat vanaf mei 2020 samen met Niels Minkman de keuken draaien van het hotel-restaurant in Zutphen. Het betreft het Broederenklooster dat een restaurant en grand-café krijgt.

Dit horecabedrijf is van Anton de Lange (ook eigenaar van Kasteel Engelenburg in Brummen) en komt in een oud klooster in hartje stad. De partner van Van Dooijeweert - Marieke Löhr (25) - gaat het bedieningsteam leiden in Zutphen.

Löhr is nu nog maître bij sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten; ze is de dochter van Koetshuis-eigenaren Saskia & Wicher Löhr (†). Haar broer Danny zit ik ook in de zaak en is er sommelier. Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster.

Niels van Dooijeweert: ‘Marieke en ik willen al langer iets samen doen. Dat was ook geen verrassing voor Saskia. Allemaal hier in Bennekom blijven op het Koetshuis gaat niet. Ik stop 19 april en ga dan naar Zutphen.’ Wie hem in Bennekom gaat opvolgen is nog niet bekend. 'Die gesprekken lopen.'

Niels-van-Dooijeweert-en-Marieke-Löhr
Niels van Dooijeweert en Marieke Löhr.

Niels Minkman

De andere Niels, Niels Minkman, is executive chef van het Broederenklooster. Hij is tevens chef en eigenaar van Bib-Gourmand restaurant het Oude Gemeentehuis in Rhenen. Minkman wordt verantwoordelijk voor de gehele f&b van het Broederenklooster.

Restaurant en grand-café in Zutphen zullen 40 tot maximaal 60 couverts beslaan. Gasten eten straks rondom de keuken in de oude grafelijke zaal. De 12 kamers komen in het dormitorium, de slaapcellen van de monniken van weleer. De suites komen op de begane grond.

Momenteel werken de chefs de menukaart uit; calculeren en bepalen de prijsstelling. Ze hopen half mei van start te kunnen.