Tom Lamers nieuwe chef Het Koetshuis in Bennekom

Tom Lamers nieuwe chef Het Koetshuis in Bennekom
Erik Timmerman, Danny Lohr en Tom Lamers (r)

Tom Lamers krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt over van De Kromme Dissel in Heelsum en volgt per 6 mei Niels van Dooijeweert op. Erik Timmerman is de nieuwe souschef.

Sterrestaurant Het Koetshuis van eigenaren Saskia en Danny Löhr in Bennekom heeft een opvolger gevonden voor Niels van Dooijeweert, die na negen jaar heeft gekozen voor een andere uitdaging. Hij gaat samen met zijn partner Marieke Löhr aan de slag bij Het Broederenklooster in Zutphen.

Niels-van-Dooijeweert-en-Marieke-Löhr
Niels van Dooijeweert en Marieke Löhr

Wicher Löhr

De nieuwe chef-kok is Tom Lamers (30), die 6 mei 2020 terugkeert op het oude nest. In schooljaar 2008-2009 leerde hij het vak van wijlen Wicher Löhr. Sinds 2014 werkte hij in de keuken van De Kromme Dissel in Heelsum onder leiding van Tonny Berentsen. Eerst als chef de partie en daarna als souschef. Op zijn cv staan verder nog de sterrenzaken Parkheuvel in Rotterdam, De Bokkedoorns in Overveen en ’t Nonnetje in Harderwijk.

Erik Timmerman

Erik Timmerman wordt de rechterhand van de nieuwe chef. Ook hij heeft een mooie staat van dienst in de betere restaurants van Nederland. Zijn meest recente werkgever was sterrestaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag.

‘Door de komst van deze twee chefs heb ik het jonge en ambitieuze team compleet en kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst’, aldus Danny. ‘Ik dank Niels voor zijn waardevolle inbreng en wens hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.’

Over Het Koetshuis

Het Koetshuis is 33 jaar geleden gestart door Saskia en Wicher Löhr en sinds 1998 in het bezit van een Michelinster. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van zoon Danny. Na het overlijden van Wicher kwam de keuken onder leiding te staan van Niels van Dooijeweert. De bossen van de Veluwe zijn letterlijk de achtertuin en lokale producten spelen dan ook een belangrijke rol op de menukaart. Het restaurant is aangesloten bij de Alliance Gastronomique.