Jacob Jan Boerma: afhaal via No Rules en herstart The White Room

Jacob Jan Boerma: afhaal via No Rules en herstart The White Room
Jacob Jan Boerma - foto: Hans van de Vlekkert

Jacob Jan Boerma, voormalig driesterrenchef van De Leest, is gestart met afhaalmenu's vanuit de keuken van No Rules. Ook maakt sterrestaurant The White Room een herstart en kookt de chef een vijfgangenmenu voor gasten van hotel Seven one Seven.

Herstart The White Room

Sterrestaurant The White Room van chef Randy Karman en Jacob Jan Boerma maakt dit weekend een herstart. De zaak was zeven weken gesloten en is dit weekend drie avonden volgeboekt. Ook hier geldt een arrangement van een hotelovernachting gecombineerd met een diner.

Take Away No Rules

Hoewel hij eerder zijn bedenkingen uitte is de chef toch gestart met take away vanuit de keuken van het nieuwe No Rules aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Nog geen pizza’s maar wel bijvoorbeeld kreeft als onderdeel van een drie of viergangenmenu. De site meldt: ‘We hebben even op ons laten wachten, maar ook wij komen met een speciaal take away menu van driesterrenchef Jacob Jan Boerma in samenwerking met chef Richard Way van No Rules.’

Wij hebben nooit het idee gehad om onze pizza’s te gaan serveren door middel van take away en onze eerste indruk weg te geven, daarom bouwen we de spanning nog even op totdat we je mogen ontvangen bij No Rules.’

Gasten kunnen kreeft bestellen of een volledig drie- of viergangen menu. Desserts, wijnen, cocktails en snacks behoren ook tot het afhaal assortiment. Boerma heeft ook een vegetarisch menu in zijn assortiment.

Hotel Seven one Seven

Hotel Seven One Seven werkt samen met Jacob Jan Boerma, Het hotel aan de Prinsengracht serveert gasten op hun kamer een vijfgangdiner van Boerma.

Het arrangement bestaat uit een vijfgangendiner, overnachting in Seven One Seven en ontbijt, voor de prijs van 249.50 per persoon. Het is alleen te reserveren voor twee personen. Gasten eten op de hotelkamer.

Menu Jacob Jan Boerma in Seven one Seven

  • Fris gemarineerde aardappel met tartaar van licht gepekelde forel
  • kaviaar en frisse crème van yuzu
  • Kabeljauw met venkel, cous cous met tomaat, mint, vinaigrette van kaffir en citroengras
  • Kreeft met wortel, Citroen, lavas en in ceviche gemarineerde rettich
  • Maïskip van de boerderij met paddenstoelen, pastinaak en jus van komijn, limoen en mosterd.
  • Boerenyoghurt met bosbes en basilicum, sorbet van karnemelk en ricotta.