Flavourz by Servais: tweede zaak voor sterchef Servais Tielman

Flavourz by Servais: tweede zaak voor sterchef Servais Tielman
Flavourz by Servais

Sterchef Servais Tielman van restaurant Beluga in Maastricht opent medio juli een tweede zaak: Flavourz by Servais. Het laagdrempelige restaurant opent de deuren aan de Spoorweglaan in Maastricht.

'Erg spannend om in coronatijd een nieuwe zaak te openen, maar ondernemen betekent ook risico nemen', vertelt de patron-cuisinier. 'Culinair ga ik met dit concept op wereldreis. Het wordt een beetje een combinatie tussen comfort- en streetfood  met top-ingrediënten van dezelfde leveranciers als bij Beluga. Het zijn gerechten waarvoor iemand mij in ieder geval wakker zou mogen maken.' Bij Flavourz by Servais kunnen gasten straks terecht voor onder meer sticky boneless ribs, een luxe burger, seafood, of een Ceasar salad zoals Tielman die zelf het liefste eet.  Prijsstelling voor de ontbijt, lunch -en dinerkaart ligt tussen de 9 en 22 euro. Het restaurant telt in normale omstandigheden - zonder de 1,5 meter afstand - 45 zitplaatsen. Flavourz by Servais heeft zeven dagen per week de deuren geopend. Tielman vertelt dat hij vandaag om 09:00 uur de sleutel krijgt van het restaurant, inclusief inboedel. 'Triest is wel dat de vorige eigenaar de coronacrisis niet heeft overleefd.' Het voormalige restaurant Papaz dat nog maar een paar jaar de deuren open had, werd begin mei failliet verklaard.'

Keukenteam Flavourz by Servais

Twan Janssen, huidig souschef bij Beluga, zal de keuken gaan leiden. Aan de voorkant gaat Gerben Roetert - 12 jaar werkzaam bij Beluga - de functie van restaurantmanager invullen. De delivery service die Tielman tijdens de coronacrisis in het leven riep, wordt ook ondergebracht bij Flavourz by Servais. In het restaurant wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. Reserveren kan via: www.flavourzbyservais.com.

Beluga tien weken gesloten

Terwijl Tielman in juli de deuren opent van zijn nieuwe zaak, sluit hij juist de deuren van zijn sterrestaurant Beluga voor de duur van tien weken. ‘We zitten met het waterprobleem dat we moeten oplossen, maar aan de andere kant willen we de gasten ook meer beleving kunnen bieden.’ Een combinatie van die twee bleek in de huidige situatie niet mogelijk. Een nieuwe opzet waarbij het huidige restaurant plaatsmaakt voor de ‘RAW’ filosofie van de patron cuisinier maakt dit het wel. Tielman: ‘Wij zetten koers op ‘de nieuwe B van Beleving: safe & spacious. Het concept sluit naadloos aan op mijn ‘RAW’ filosofie van ‘bos, zee & aarde’ en komt nu volledig tot wasdom. De verbouwing neemt 8 weken in beslag en de opening staat gepland op 1 augustus.

Servais Tielman kaviaar

Concept van beleving en veiligheid

Samen met architect Jeroen Smeele werd een nieuw concept bedacht wat betreft de beleving. ‘Aan de gerechten wordt niet getornd’, verduidelijkt Tielman. ‘Het gaat om de beleving voor de gasten. We willen dat stukje veiligheid  bieden aan onze gasten, maar wel op zo’n manier dat het niet te veel opvalt. Dus het plan wat we hebben bedacht is dat we een restaurant gaan neerzetten dat gebouwd is voor de toekomst.'