Chris Naylor opent pop-up BBQ-restaurant Camping at Olof's in Amsterdam

Chris Naylor opent pop-up BBQ-restaurant Camping at Olof's in Amsterdam

Chris Naylor, chefkok van Vermeer* in Amsterdam, opent in de maanden juli en augustus Camping at Olof's: een tijdelijk barbecue-restaurant in de Sint Olofskapel, net als Vermeer onderdeel van NH Collection Barbizon Palace.

Het restaurant Camping at Olof's is een vervolg op Roomservice at Olof's, het succesvolle pop-up restaurant dat vier jaar geleden op dezelfde locatie zat. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland.

Ook nu vormen verse groenten een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue. Het wordt een staycation-restaurant, waar gasten een paar uur vakantie kunnen vieren.

Behalve een restaurant zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel, die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein. Anders dan de naam misschien doet vermoeden is het niet mogelijk om te blijven slapen.

Geen verbrande worsten

Chris Naylor: 'Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: gerechtjes van de BBQ met de herkenbare smaken van Vermeer en voor een toegankelijke prijs.'

Voor 15 euro per persoon boeken gasten een ‘kampeerplaats’ en krijgen een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata en hummus. Daarnaast kunnen gasten van de compacte barbecue-kaart gerechten bestellen als black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.