Ook Den Bosch krijgt reuzenrad om in te eten

Ook Den Bosch krijgt reuzenrad om in te eten

In Den Bosch gaat vanaf 2 juli ook een reuzenrad draaien waarin gasten kunnen lunchen, borrelen dineren of high teaen. In Veendam is al een dergelijk 'draaiend terras' te vinden.

In Den Bosch verzorgen wisselende chefs de consumpties die gasten kunnen nuttigen in het reuzenrad – daar Smakenrad - geheten. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer kookt bijvoorbeeld op 17 juli in de avond. Jeroen Veldkamp van Coffeelab tekent voor de koffie die wordt geschonken aan gasten in het rad. Voor de sushiavond op donderdag is samenwerking gezocht met Rob Sleutjes van Lokaal 1650 in de Korte Putstraat.

Het reuzenrad was beschikbaar omdat events waar het eigenlijk zou staan - zoals Sail Amsterdam - geen doorgang vinden vanwege corona.

In Den Bosch staat het reuzenrad met 35 gondels op de Pettelaarse Schans. Onder de initiatiefnemers bevinden zich John van Vroenhoven en Bram Verleg van Foodtastic. Dit bedrijf maakt het mogelijk dat gasten tijdens hun ritje een ontbijt, lunch, diner of borrelsnack kunnen consumeren. Gasten kunnen ook kiezen voor een high tea.

Bram Verleg

Bram Verleg, voormalig chef en nu eigenaar van Foodtastic, noemt het 'best een uitdaging' om gasten te serveren in een reuzenrad. 'Het rad is in secties ingedeeld. Per stop kunnen we vijf gondels bedienen. Die serveren we één voor één uit, als waren het tafels.'

'Lokale ondernemers kunnen participeren in het Smakenrad. Bijvoorbeeld om een avond te faciliteren of een week. Neem bijvoorbeeld de donderdagavond. Dan levert Lokaal 1650 ons de sushi. Coffeelab verzorgt de koffies en ook serveren we het ontbijt onder hun label. Zo kunnen horecaondernemers wat extra omzet maken.'

Idee al in april

Het idee voor het Smakenrad had Verleg al in april 2020; zijn eigen bedrijf viel volledig stil door corona. Hij schreef een plan en pitchte dat bij diverse gemeentes. 'Uiteindelijk konden we 1 juli in Den Bosch van start. Mooi langs de A2, een schitterend uithangbord voor de stad. Als ondernemer ben je gewend snel te schakelen. Daags nadat John en ik het plan hadden bedacht stond de exploitant van het reuzenrad al op de stoep. Ik had echt al eerder willen starten...'

Reuzenrad eten in de vip gondel

Het rad bevat één vip gondel met onder meer luxe leren stoeltjes. In deze vip-gondel kunnen de passagiers bijvoorbeeld voor 193 euro in totaal twee uur rondjes draaien met oesters en champagne. Om precies te zijn: VIP gondel + 6 Oesters Gillardeau nr. 3 + Fles Veuve Cliqout Champagne.

Buiten op het gras staan de mobiele keukenunits waarvan lokale horeca ondernemers gebruik mogen maken. De inhoud van de prijsafspraken die Verleg maakt met de horecaondernemers houdt hij liever voor zich. Maar ze krijgen een serieus deel. 'Uitknijpen is er niet bij.'Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen kookt voor gasten van het Smakenrad een vier gangen diner op 17 juli. De ontvangst met aperitief en een klein hapje is in de lounge beneden. Vervolgens stappen de gasten in en krijgen ze het diner geserveerd in het reuzenrad.

reuzenrad eten

Een compleet 4-gangen diner van chef Soenil Bahadoer inclusief. amuses & aperitief kost €137,50 p.p. (excl. dranken) in het reuzenrad in Den Bosch.

Het Smakenrad in Den Bosch is in bedrijf tot eind augustus 2020. Het rad is dagelijks geopend van 9.30 tot 23.00 uur.