Twintigste vestiging Happy Italy geopend

Twintigste vestiging Happy Italy geopend
Happy Italy, Amsterdam

Daniel de Blok heeft de twintigste vestiging van zijn Italiaanse pizza- en pasta restaurant Happy Italy geopend. De Blok startte zijn concept van de 'Fast Italian' in 2011. In 2020 openen nog eens drie nieuwe vestigingen.

De 20e vestiging van Happy Italy is 1 juli 2020 geopend in Spijkenisse. Om de opening te vieren, krijgen alle eerste 200 reserveringen in de restaurants een gratis pizza Nutella. Deze actie loopt tot 14 juli 2020.

Nog drie nieuwe zaken dit jaar

In 2020 wil Happy Italy nog drie restaurants openen in Venlo, Roermond en in de gemeente Lansingerland (in het Annie M.G. Smidtpark tussen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs). Bij deze laatste vestiging worden ook bowlingbanen gerealiseerd, een terras en een speeltuin.

De eerste jaren opende De Blok alle restaurants in eigen beheer. Sinds 2018 is franchise aan het portfolio toegevoegd.

Alle restaurants krijgen het assortiment aangeleverd vanuit de eigen groothandel/productiekeuken in Dordrecht, Happy Foodservice bv. Hier produceert en ontwikkelt de keten het hele assortiment. Pasta’s, sauzen en pizzadeeg worden hier geproduceerd en met eigen vervoer naar de restaurants gebracht.

Happy Italy en corona

Tijdens de coronacrisis moesten ook de Happy Italy-restaurants op slot. De keten zette in op afhaal en ging vanuit enkele restaurants ook bezorgen (Thuisbezorgd en Uber Eats). Gasten in de restaurants kunnen sinds de heropening contactloos bestellen via een qr-code. Betalen met contant geld kon al niet bij Happy Italy.

Daniel de Blok koopt Restaurant 't Waaltje

Binnenkort opent ook restaurant 't Waaltje in Heerjansdam. Daniel de Blok nam deze locatie in april 2020 over. Hij start hier een nieuw concept - geen Happy Italy. Bar & Kitchen is de ondertitel van de restaurantnaam, maar details over de verdere invulling zijn nog niet bekend. Het restaurant krijgt een groot terras aan het water.