Appèl gaat door met failliet Zo-Vital

Appèl gaat door met failliet Zo-Vital

Cateraar Appèl gaat door met Zo-Vital. De coronacrisis, die leidde tot een landelijke sluiting van alle schoolkantines, heeft er voor gezorgd dat Zo-Vital recent failliet is verklaard. De oud-eigenaar krijgt ook weer een rol binnen het bedrijf.

Appèl  heeft de activa en de naam van Zo-Vital overgenomen. Onderwijscateraar Zo-Vital zorgde op méér dan honderd scholen voor gezonde onderwijscatering. Appèl heeft in haar holding ook een onderwijscateraar, namelijk Markies Catering.

Appèl Holding is daarnaast de moedermaatschappij van bedrijfscateraar Appèl, SAB Catering en facilitair dienstverlener FM at Work.

Zo-Vital

Voor de activiteiten van Zo-Vital richt Appèl momenteel een nieuwe vennootschap op waarin het intellectueel eigendom en de overgenomen activa, waaronder veel cateringinventaris dat bij de opdrachtgevers op locatie staat, worden ondergebracht.

De doorstart van Zo-Vital past uitstekend in de strategie van Appèl om verder te groeien en de ambitie van Markies om zoveel mogelijk leerlingen te verleiden richting een gezond en duurzaam voedingspatroon.

‘Met deze krachtenbundeling halen we extra expertise en kennis in huis om in Nederland nog meer gezonde schoolkantines te realiseren. We vullen elkaar perfect aan en profiteren van gedeelde kennis. Zo-Vital staat voor duurzaam en gezond eten in het onderwijs en past daarom perfect binnen ons portfolio’, aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.

Bert Démoed

Zo-Vital is actief in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, net als Markies Catering. Vanwege de coronacrisis is de onderwijsbranche momenteel ontzettend druk met het herinrichten van het onderwijs.

Door de doorstart kan de dienstverlening op de ruim honderd scholen gewoon doorgaan en hoeven opdrachtgevers zich geen zorgen te maken over de catering als het nieuwe schooljaar weer van start gaat.

Bert Démoed, oud-eigenaar van Zo-Vital: ‘We zijn blij dat Appèl, onder de naam Zo-Vital, onze activiteiten kan doorzetten. Appèl en daarmee Markies Catering, was voor mij direct de eerste keuze voor een eventuele doorstart.’

Vooruit kijken

In de aansturing van Zo-Vital vinden geen directe wijzigingen plaats, Bert Démoed blijft werkzaam en operationeel verantwoordelijk voor de Zo-Vital locaties.

‘We gaan in afgeslankte vorm met Zo-Vital door, waarmee we werkgelegenheid kunnen blijven bieden aan een deel van het personeel en het management. Ook in deze onzekere tijd willen we vooruit kijken en geloven we in goede relaties en samenwerkingen. Ondanks de coronacrisis, waardoor ook wij hard worden geraakt, zien we deze doorstart als ondernemend familiebedrijf als een mooie stap richting de toekomst”, aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.