Politie Antwerpen sluit 34 horecazaken

Politie Antwerpen sluit 34 horecazaken

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend 34 horecazaken waaronder vijf shishabars gesloten omdat ze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet naleefden. Vooral de regel dat medewerkers mondkapjes moeten dragen werd overtreden. De politie controleerde meer dan 550 zaken.

Antwerpen heeft vanwege het snel groeiende aantal coronabesmettingen de handhaving opgevoerd. Iedereen in de stad moet sinds maandag een mondkapje bij zich hebben, zodat dat op drukke plekken opgezet kan worden.

Burgemeester Bart De Wever riep horeca-uitbaters in Antwerpen zaterdagavond via Twitter op de regels te respecteren. Toen had de politie al negen zaken tijdelijk gesloten.

In de provincie Antwerpen zijn in een week tijd meer dan negenhonderd besmettingen vastgesteld. Virologen hebben opgeroepen de stad voorlopig te mijden.

antwerpen, coronamaatregelen belgië

Ook in andere delen van het land worden stijgingen gemeld. De Nationale Veiligheidsraad zit al uren samen om zich te beraden over het terugdraaien van eerder versoepelde maatregelen.

Coronabesmettingen België nemen toe

Het aantal Belgen dat is besmet met het coronavirus neemt nog altijd toe, maar de stijging gaat iets minder snel. In de week van 15 tot 21 juli is het aantal besmettingen toegenomen tot 215,6 per dag.

Lees ook:

Dat is een stijging van 63 procent ten opzichte van een week eerder, blijkt uit het coronadashboard van het Belgische gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week van 14 tot en met 20 juli was er nog sprake van een stijging met 89 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen. In deze periode raakten per dag gemiddeld 220 Belgen besmet met het coronavirus.

De teller van het aantal besmettingen staat nu op 65.199. Dat zijn er 352 meer dan de 64.847 die Sciensano vrijdag rapporteerde. Er zijn ruim 9800 mensen in het land overleden aan de gevolgen.