No Rules toch preventief dicht tot en met 6 augustus om corona

No Rules toch preventief dicht tot en met 6 augustus om corona

No Rules, het nieuwste restaurant van Michel Pais, Jacob Jan Boerma, Bram van Es en Benjamin van Roekel, sluit preventief de deuren nadat de GGD gisteren bekend maakte dat nog een coronabesmetting te herleiden is naar het bargedeelte van de horecazaak. Op 31 juli was al melding gemaakt van vier besmette personen.

Aanvankelijk werd besloten het restaurant en terras geopend te houden, maar vanwege de melding van gisteren werd besloten de zaak tijdelijk in zijn geheel te sluiten. Alle besmettingen betreffen personen die op 24 juli in de avond aanwezig zijn geweest in de bar van No Rules. 'Dit betreuren wij zeer. Wij leven mee met onze gasten en houden contact met hen om te horen hoe het gaat', laat team No Rules weten.

Het restaurant sluit tot en met donderdag 6 augustus. 'In de tussenliggende periode wordt ons personeel getest op Covid-19. Er zijn reeds enkele personeelsleden getest en de resultaten hiervan zijn negatief. Wij hebben goede hoop dat ook de uitslagen van de rest van onze collega’s negatief zullen zijn en dat wij op vrijdag 7 augustus weer open gaan. Uiteraard blijft No Rules actief meewerken aan het bron- en contactonderzoek dat de GGD uitvoert rondom de besmettingen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid van de gasten en ons personeel staat voorop. Ondanks onze naam ​No Rules ​vinden we het van groot belang om onze verantwoordelijkheid te nemen.'

Bargedeelte No Rules

'Dit was echt schrikken'

Michel Pais reageerde maandag op het gebeurde: ‘Dit was echt schrikken. Dit is waar iedere horecaondernemer bang voor is. We werden gebeld door twee gasten dat zij positief waren getest. Ze bleken een lichte vorm te hebben. Daarop hebben we alle protocollen doorlopen, onder meer door iedereen intern op de hoogte te stellen.’ Later kregen we bericht van de GGD dat nog twee personen positief waren getest.’ Het feit dat de gemeente een persbericht de deur uit deed, waarin de horecabedrijven bij naam worden genoemd, voelt voor Pais als onrecht. ‘ We hielden ons keurig aan de regels. Hebben nooit een waarschuwing gehad. Het voelt nu alsof we aan de schandpaal worden genageld.’

No Rules heeft de deuren pas recent geopend. Een makkelijke start had het restaurant niet. Vanwege de opening in de coronacrisis kon het restaurant geen aanspraak maken op de NOW-regeling. Daarom moest het bedrijf destijds afscheid nemen van het merendeel van haar personeel.