Nieuwe baan voor Tim Wellenberg

Nieuwe baan voor Tim Wellenberg
Tim Wellenberg

Tim Wellenberg, de winnaar van de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019, heeft een nieuwe baan. De gastheer heeft restaurant Hanninkshof (JRE) in Enschede verlaten voor een restaurant in het westen van het land.

Tim Wellenberg kreeg de Hennessy Gastvrijheidsprijs eind 2019 uitgereikt, tijdens de presentatie van de Lekker Gids voor 2020 op 28 oktober in Hotel Arena in Amsterdam.

Tim Wellenberg stond er op het podium als gastheer/sommelier van restaurant Hanninkshof in Enschede van Jojan Kersbergen. Daar heeft hij deze zomer afscheid genomen.

Wellenberg laat weten dat hij samen met zijn vriendin naar het westen vertrekt omdat zij is aangenomen op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn eerste werkdag bij zijn nieuwe bedrijf heeft Wellenberg er inmiddels opzitten.

Latour Noordwijk

Hij is begonnen als assistent-maitre bij restaurant Latour. Dit restaurant - met een Michelinster bekroond - bevindt zich in grand hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De ster prijkt er op de gevel sinds 2005. Behalve in het restaurant zelf kan er ook gedineerd worden in de wijnkelder.Wellenberg werkt er onder de vleugels van de SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs.