Nieuwe eigen locatie in Rotterdam voor Man met Bril Koffie

Nieuwe eigen locatie in Rotterdam voor Man met Bril Koffie

Man met Bril koffie heeft een tweede eigen verkooppunt in Rotterdam. Het koffiebedrijf van Paul Sharo dat ook koffie levert aan collega-ondernemers opende vorige week op het Centraal Station van Rotterdam een nieuwe vestiging.

De eerste vestiging van Man met Bril Koffie zit nu vijf jaar aan de Vijverhofstraat (Hofbogen) in Rotterdam. ‘Daar bij ons ‘hoofdkantoor’ hebben we een klassieke koffiebar in een oud pand. We wilden een andere locatie testen, waar het sneller en vluchtiger verloopt,’ verklaart Sharo de vestiging op CS.

Man met bril koffie
Man met Bril - 'Hoofdkantoor' Rotterdam

‘We zitten aan de achterzijde van het station. Reizen met de trein is in tijden van Covid-19 anders dan anders, maar we wilden toch doorzetten en niet stoppen met ondernemen,’ vervolgt Paul Sharo. De NS heeft ons laten weten dat er zeker de helft minder reizigers zijn dan normaal. Volgens ons is de krimp nog wel wat sterker… Maar goed. Wij kunnen er in ieder geval een aantal zaken uittesten.’

Als er dinsdag 13 oktober tijdens de persconferentie strengere coronamaatregelen worden afgekondigd, of zelfs weer een lockdown, dan gaat Man Met Bril inzetten op de balieverkoop. ‘Dat hebben we in maart ook gedaan. Alleen afhaal. Naast koffie wat dingen die je makkelijk mee kunt nemen, zoals breakfast burito’s en onze eigen Cronuts. We wisten tijdens die eerste lockdown nog 50 procent omzet te realiseren, met een derde van onze mensen.’

Man met Bril koffie

Horecaklimaat

Naast de eigen twee vestigingen, verkoopt Man met Bril ook koffie aan horecabedrijven. ‘Ik hoop daar voor de toekomst het beste voor, maar daar zie ik persoonlijk onze groei niet voorlopig. Of het moet zijn in aantallen afnemers. Wij zoeken het daarom in onze eigen locaties. Kleinschalig, snel, en goed voor veel ‘bakkies’.