Eigenaren The Seafood Bar sluiten eind dit jaar The Seafood Shop

Eigenaren The Seafood Bar sluiten eind dit jaar The Seafood Shop

De eigenaren van The Seafood Bar sluiten eind dit jaar de deuren van The Seafood Shop. Een slepende rechtszaak over directe consumptie van vis in de zaak én de coronacrisis, heeft de zaak de das omgedaan, zo laten de eigenaren weten.

'Na een rechtszaak van 2,5 jaar tegen de gemeente, zijn we door de Raad van State nu in het gelijk gesteld. Toch gaan we ermee stoppen, en dat leggen we graag uit', aldus de initiatiefnemers van The Seafood Shop. De gemeente eiste dat The Seafood Shop al het eten voor directe consumptie, zoals een broodje haring ter plekke opeten, zou staken. Een sluiting zou het gevolg zijn, omdat de zaak een verkapt fastfoodrestaurant zou zijn. De hoogste rechter heeft nu bepaald dat het volledig verbieden te ver gaat en dat in beperkte mate voedsel mag worden verkocht voor directe consumptie.

Ondanks die uitspraak gaat de winkel wel de deuren sluiten. 'Het verandert niets aan het feit dat onze mooie winkel er financieel slecht voorstaat.'  The Seafood Shop begon in 2017 als een droom voor Fons, Fleur, en Pepijn de Visscher in 2017. 'Een prachtige viswinkel in de binnenstad van Amsterdam. Dit naar voorbeeld van de zaak die Fons 28 jaar lang heeft gehad in het centrum van Helmond.' De initiatiefnemers noemen het hartverwarmend te zien hoe de winkel werd ontvangen door Amsterdammers. 'Helaas verwikkelde het al snel in een slepende rechtszaak tegen de gemeente die uiteindelijk 2,5 jaar heeft geduurd.'

The Seafood

Dure rechtszaak en crisis

De dure rechtszaak in combinatie met de huidige crisis maakt dat de verliezen teveel zijn geworden. 'Bovendien blijft een vlot herstel uit en hebben we onze handen vol aan de restaurants. Dit samen maakt dat we het moeilijke besluit hebben genomen ermee te stoppen. We gaan daarom kijken of een andere visspecialist met frisse moed er een mooie zaak van wil maken.;  Zo niet dan sluit de zaak eind van dit jaar.

'We hebben de afgelopen jaren ongelofelijk veel steun mogen ontvangen. Vanuit de grond van ons hart danken we het voltallige team, de leveranciers en de duizenden klanten die ons gesteund hebben.'

Over The Seafood Bar

The Seafood Bar is een restaurant en biedt een scala aan de beste vis en zeevruchten. Fons de Visscher was al 27 jaar lang een gerespecteerde visboer in het Brabantse Helmond, toen hij besloot dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Gedreven door zijn passie voor vis verhuisde hij naar Amsterdam. In 2012 opende hij de eerste The Seafood Bar op de Van Baerlestraat, wat al snel iedere dag vol zat. Drie jaar later kwam daar een tweede locatie aan het Spui bij met 220 zitplaatsen. In 2016 opende De Visscher samen met zijn zoon Pepijn en dochter Fleur de derde zaak op de Ferdinand Bolstraat. The Seafood Bar opende –  na drie vestigingen in Amsterdam  – in 2017 een restaurant in Utrecht. Het eerste restaurant buiten Amsterdam werd begin 2018 geopend aan het nieuwe Stationsplein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Aan de Leidstestraat in Amsterdam opende in november 2017 de The Seafood Shop.