Politie heeft handen vol aan illegale feesten in bedrijfspanden en hotels

Politie heeft handen vol aan illegale feesten in bedrijfspanden en hotels

De trend van jongeren die een hotelkamer huren om te 'chillen' zorgde de afgelopen weken meermaals voor escalaties waar de politie op afging. Ook in diverse bedrijfspanden moesten illegale feesten worden afgebroken.

Volgens de politie zijn er de afgelopen weken meermaals incidenten geweest in hotels waarbij een volwassene een kamer huurde en 'een stel jongens daar aan het chillen was en allerlei dingen deden'.

'Normaal gaan die jongens ergens bij elkaar zitten in een tent, maar dat kan nu niet", zegt een woordvoerder van de politie. 'Thuis is ook geen mogelijkheid, omdat hun ouders er zijn. Dus wijken ze uit naar hotels.'

Daarnaast was de politie dit weekend op diverse plekken druk met het beëindigen van illegale feesten. In 's-Gravenzande (Zuid-Holland) was er een feest in een bedrijfsunit. Agenten en boa's hebben de feestvierders naar huis gestuurd.

Volgens de politie op leek het binnen meer op een café dan op een bedrijfsruimte. De eigenaar kan een coronaboete tegemoet zien. 'Onbegrijpelijk dat in deze coronatijd mensen zo eigenwijs en onverantwoordelijk zijn', twitterden agenten. Volgens Omroep West ging het om zeventien mensen.

Ook in Zutphen vierden jongeren in een bedrijfspand een feest. Volgens Omroep Gelderland waren de 24 jongeren tussen de 15 en 22 jaar en kwamen ze vooral uit Arnhem en omstreken. De politie maakte er een eind aan en gaf iedereen een boete.