Maurits Healthy Dinner gaat door: Huis ter Duin biedt ruimte én overnachting

Maurits Healthy Dinner gaat door: Huis ter Duin biedt ruimte én overnachting
Maurtis van der Vooren

Ondanks de coronamaatregelen kan het Maurits Healthy Dinner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk - waar geld wordt opgehaald voor de kankerbehandeling van Maurits van der Vooren - doorgaan. Huis ter Duin stelt op 26 oktober meerdere zalen beschikbaar én biedt een overnachting om alle gasten te kunnen ontvangen.

Maurits van der Vooren, voormalig souschef van sterrestaurant Latour in Huis ter Duin, hoopt met zijn Maurits Healthy Dinner geld in te zamelen om zijn kostbare behandeling in Duitsland te betalen. De fooddesigner en patissier strijdt al meer dan een jaar tegen kanker en kreeg in Nederland het trieste nieuws uitbehandeld te zijn.

Jill Stokkermans van Huis ter Duin laat desgevraagd aan Misset Horeca weten: 'We waren natuurlijk in afwachting van de maatregelen. Maar Maurits heeft veel voor ons betekent, dus we wilden het diner heel graag door laten gaan. Om toch alle gasten een plek te kunnen bieden én aan de maatregelen te voldoen, worden nu meerdere zalen beschikbaar gesteld én biedt Huis ter Duin de gasten een overnachting aan.

Sterrenchefs

Het Maurits Healthy Dinner wordt op maandag 26 oktober gehouden in Huis ter Duin. Bevriende chefs en patissiers, met in totaal 15 Michelinsterren, zullen die avond een tiengangendiner serveren. Soenil Bahadoer**, Onno Kokmeijer**, Erik van Loo**, Jan Sobecki**, Roger van Damme*, meesterpatissier Rudolph van Veen, Rik Jansma*, Marcel van Lier*, de Duitse Thomas Bühner***, Alain Alders* en het Nederlands Patisserie Team zullen tijdens het Maurits Healthy Diner de gerechten verzorgen. Naast het diner wordt er ook een veiling gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan extra behandelingen in Duitsland.

Maurits Healthy Diner

Van der Vooren hoopt met het Maurits Healthy Dinner verdere behandeling in Duitsland te kunnen bekostigen. Een behandeling die nu al resultaat heeft getoond bij Van der Vooren, maar nog niet wordt vergoed. Meerdere behandelingen kreeg hij van familie en vrienden, maar zijn strijd is nog niet gestreden. Nog twaalf behandelingen, van in totaal zo’n 50.000 euro, zijn geboekt. ‘Ik weet het nu een jaar en vier maanden’, vertelt de kok eerder die twee decennia lang in sterkeukens stond als De Vrienden van Jacob, De Zwethheul en Latour. Twee jaar geleden begon hij voor zichzelf als patissier.  ‘Ik werkte zeven dagen in de week, was steeds moe en had bloedverlies.’ De klachten werden door de huisarts afgedaan als iets onschuldigs, totdat het tegendeel waar bleek te zijn: de diagnose darmkanker met uitzaaiingen in de lever werd gesteld. ‘En die in de lever kunnen ze niet opereren.’

Maurits Healthy Dinner

Een tafel boeken voor het Maurtis Healthy Dinner kan hier. Het arrangement kost 550 euro. Lise Timmer helpt bij de organisatie van het diner. 'Wij begrijpen ook heel goed dat het bedrag voor het diner niet voor iedereen haalbaar is, of dat mensen niet kunnen op die dag. Wij bieden daarom de mogelijkheid om via deze weg toch Maurits te helpen zodat hij verder kan met de behandelingen. Iedere euro is er één en onze dank is zeer groot.’ En wanneer meer bekende chefs voorstellen om ook te komen koken, dan wordt zelfs een tweede diner-avond niet uitgesloten, zo liet Timmer eerder weten. Mensen die hun bijdrage willen leveren aan het Maurits Healthy Dinner kunnen contact opnemen met Lise Timmer via het mailadres lise@lisetimmer.com.