EW Facility Services zet schoonmakers aan het werk in zorg

EW Facility Services zet schoonmakers aan het werk in zorg

EW Facility Services zag de vraag naar schoonmaakprofessionals in de horeca door corona flink dalen. Nu de druk op de zorg toeneemt, is daar juist méér vraag naar personeel. EW zet daarom schoonmakers in als zorgmedewerkers.

EW Facility Services heeft een nieuw concept toegevoegd aan het dienstenpakket: Fons, de Facilitair Ondersteuner. Fons is een schoonmaakprofessional die zich ontfermt over zaken als bedden-, linnen- en afvaltransport, schoonmaaktaken, bedden opmaken, desinfectie, ontvangst en logistiek van goederen en de ondersteuning bij maaltijdvoorzieningen.

Jeannot Peijen, hotelspecialist bij EW Facility Services: ‘Nu er een gigantische druk ligt op de zorg, springen wij in op deze behoefte. Onze schoonmaakprofessionals steken hun handen uit de mouwen voor een waardevolle bijdrage aan de zorg. Zorgprofessionals hoeven zich niet meer bezig te houden met facilitaire randzaken en kunnen zich volledig richten op de zorg voor hun patiënten en cliënten.'

Het zorgsegment is voor EW Facility Services niet onbekend. Naast schoonmaakdienstverlening bij bestaande opdrachtgevers in de zorg, bood de facilitair dienstverlener tijdens de eerste coronagolf ook al extra ondersteuning bij diverse ziekenhuizen, verpleeghuizen en revalidatiecentra.

Peijen: ‘Helaas zorgt de coronacrisis ervoor dat in segmenten als de Hotellerie en Travel schoonmaakmedewerkers tijdelijk geen werk hebben. Deze hotelcollega’s scholen we bij via trainingen door onze zorgspecialisten, trainingen gefaciliteerd door zorginstellingen en e-learning modules. Hierdoor kunnen we snel schakelen en ondersteunen daar waar het nu juist hard nodig is. Veel van onze schoonmaakmedewerkers vonden dit in het begin best spannend, maar wisten snel hun plek te vinden.’

Actiz, branchevereniging van organisaties in de (ouderen)zorg, riep eerder al horecamederwerkers op (tijdelijk) aan het werk te gaan in de zorg. Ook de politieke partij 50Plus deed een dergelijke oproep. Zij wil dat horecaondernemers die hun medewerkers in de zorg inzetten, de loonkosten volledig vergoed moeten krijgen. De werkdruk in de zorg is nu hoog, net als de vraag naar personeel.

Onder meer medewerkers van trouw- en feestlocatie De Schildhoeve Buitengewoon in Fluitenberg (Drenthe) zijn aan de slag gegaan in de zorg, net als collega's van horecazaken in Breda, meldt NOS.