Ondernemers: snappen aanvullende coronamaatregelen, maar hard gelag

Ondernemers: snappen aanvullende coronamaatregelen, maar hard gelag

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland snappen dat het verlichten van de druk op de zorg op dit moment het belangrijkste is voor het kabinet. De verlengde gedeeltelijke lockdown en door premier Rutte aangekondigde aanvullende coronamaatregelen zijn volgens de belangenclubs desondanks 'een hard gelag voor nog meer ondernemers'.

Er is dus begrip voor de verlengde coronamaatregelen, die het kabinet 3 oktober aankondigde. Maar de werkgevers pleiten voor het aanpassen van de steunregelingen om nieuwe groepen ondernemers te steunen.

Daarnaast moet de regering volgens VNO-NCW en MKB-Nederland 'vooruitkijken en weer perspectief bieden aan ondernemers en samenleving'. De organisaties pleiten onder meer voor slimme praktijkproeven om te kijken hoe de horeca na de lockdown weer gasten kan ontvangen. Dat kan helpen bij het opstellen van een 'mee-ademend maatregelenpakket' dat onderdeel kan worden van de routekaart van het kabinet.

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen iedereen ook op om zich de komende tijd aan de regels te houden, bijvoorbeeld door waar mogelijk thuis te werken. Ondernemers moeten zich blijven houden aan de afgesproken brancheprotocollen. 'We moeten er met elkaar voor zorgen dat zwaardere maatregelen straks niet nodig zullen zijn.'