Indonesia en Van der Linde catering samen in De Nieuwe Keuken

Indonesia en Van der Linde catering samen in De Nieuwe Keuken
De huurders Robin van der Schuyt, directeur Van der Linde Catering + Evenementen, Wai Man Lo, directeur Indonesia, en verhuurder Hans van der Linde.

Vorige week hebben de Rotterdamse ondernemers Wai Man Lo namens Indonesia en Hans van der Linde namens Van der Linde een meerjarige huurovereenkomst gesloten met 'De Nieuwe Keuken' (DNK).

Indonesia gaat in het deelconcept van Van der Linde de keukens gebruiken voor productie van zijn assortiment. De planning wordt dusdanig ingericht dat het de activiteiten van beide gebruikers niet verstoord en zelfs kan versterken. De opslag en productie wordt gescheiden, maar de faciliteiten worden gedeeld, zodat ieder zijn eigen identiteit en kwaliteit kan borgen.

De komende weken worden de laatste aanpassingen gedaan, zodat Indonesia in december kan starten. Beide partijen voorzien een drukke maand in de maaltijdbestellingen. Indonesia richt zich vanuit de restaurants met name op thuisbezorgde maaltijden en Van der Linde levert maatwerk dinerboxen voor particulieren en bedrijven met het nieuwe online verkoopkanaal Smaakvollebox.nl.

Flexibel keukenconcept

In een eerste reactie vertelt Hans van der Linde: 'Wij zijn bijzonder verheugd dat wij Wai Man Lo en het team van Indonesia mogen verwelkomen als de eerste gebruiker van 'De Nieuwe Keuken', een nieuw flexibel keukenconcept, op basis van deelgebruik.'

Van der Linde Catering + Evenementen is al jaren gebruiker van het bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs en heeft onlangs het bedrijfspand aangepast voor 'De Nieuwe Keuken'(DNK). DNK wordt vanaf nu verhuurd aan ondernemers in de foodservice en aan cateraars die voor een bepaalde periode productiecapaciteit nodig hebben. Het is mogelijk om op dag- of weekbasis te huren. Hierdoor is het deelconcept laagdrempelig.

Naast de permanente gebruikers Indonesia en Van der Linde Catering zijn er dus ook keukenwerkplekken beschikbaar voor start-ups, foodies en andere culinaire ondernemers die voor een korte periode een kwalitatieve en volledig geoutilleerde keuken nodig hebben. 'Door de coronacrisis hebben wij ons businessmodel aangepast. Er komt uiteindelijk een nieuwe balans in de markt waarin delen het nieuwe normaal is', aldus Hans van der Linde.

De Nieuwe KeukenWai Man Lo, directeur Indonesia, en verhuurder Hans van der Linde.

Voorbereiding in DNK

Wai Man Lo is eigenaar van Indonesia. Het horecabedrijf is al sinds 1975 actief in Rotterdam en groeit nu door met zijn bezorgingsformule. De kwaliteit en versheid van de producten staat altijd voorop. Met de groeiende vraag op de bezorgmarkt gaat Indonesia dagelijks de verse producten voorbereiden in 'De Nieuwe Keuken' van Van der Linde in Berkel en Rodenrijs.

'Het is een ideale gelegenheid om de groei van ons bedrijf te borgen en nog beter te kunnen inspelen op de vraag vanuit onze gasten. De faciliteiten van DNK passen goed bij ons proces, waardoor we flexibel kunnen opereren. Wij verwachten de komende jaren verder te kunnen groeien en dat kan ook bij DNK. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om kennis met elkaar te delen en elkaars netwerk te versterken. Van der Linde is voor ons historisch gezien ook een bekende. Beide bedrijven vinden hun oorsprong met horecavestigingen in het centrum van Rotterdam. Dat beide familiebedrijven zo gegroeid zijn en elkaar in DNK weer treffen, is een bewijs van goed ondernemerschap en visie. Wij zijn enthousiast en kunnen niet wachten om te starten', aldus Wai Man Lo.