Misset Horeca
Misset Horeca
Loket voor NOW-3 aanvraag is geopend

Loket voor NOW-3 aanvraag is geopend

Het loket om het derde NOW-steunpakket aan te vragen is geopend. Het UWV maakt zich op voor 'topdrukte'. Het UWV verwacht 'duizenden' nieuwe aanvragen. Vanaf 09.00 uur kunnen werkgevers de tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december 2020 aanvragen.

Loket voor NOW-3 aanvraag is geopend

De voorwaarden voor de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) zijn gewijzigd. De tegemoetkoming in de loonkosten is teruggeschroefd van 90 naar 80 procent, maar maximaal 80 procent bij een volledig omzetverlies en evenredig minder bij een lager omzetverlies. KHN pleit in Den Haag voor meer steun. Volgens de brancheorganisatie is inmiddels zo’n 1,5 miljard euro aan steun betaald aan horecaondernemers, maar hebben die ondernemers zelf 3,5 miljard euro aan eigen (spaar)geld in hun bedrijven gestoken om ze overeind te houden. De beslissing om het derde steunpakket van NOW 3 te versoberen is genomen voordat bekend werd dat de horeca opnieuw zijn deuren moest sluiten.

Aanvragen kunnen tot en met zondag 13 december worden ingediend. Ook in dit derde steunpakket komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies in aanmerking voor steun. De NOW-regeling is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

aanvragen NOW-3

Topdrukte

Vanwege de onlangs aangekondigde gedeeltelijke lockdown die bepaalde sectoren zoals de horeca hard treft, rekent het UWV op topdrukte. Voor de eerste periode aan het begin van de coronacrisis kende het UWV bijna 140.000 aanvragen toe. In de tweede periode, toen de coronamaatregelen werden versoepeld en bedrijven de tegemoetkoming minder hard nodig hadden, waren dat ongeveer 63.000 toekenningen.