Cateraar Stapfoods tekent akkoord voor gezonde voeding op scholen

Cateraar Stapfoods tekent akkoord voor gezonde voeding op scholen

Cateraar Stapfoods heeft in het bijzijn van ambassadeurs Erben Wennemars en de Healthy Sisters, het Akkoord Gezonde Voeding op scholen 2021-2025 getekend. Dit akkoord sluit aan bij de bedrijfsfilosofie. Stapfoods richt zich niet alleen op scholen als het om gezonde voeding gaat, maar ook op bedrijven en andere non-profitorganisaties.

Het akkoord streeft naar een gezondere keuze op school en tegelijkertijd naar een aantrekkelijkere uitstraling. Ondertekenaars voldoen voor de scholen die zij bedienen minimaal aan het niveau ‘Zilver’, en minimaal 50 procent van de scholen moet aan de gouden norm voldoen volgens de Richtlijnen eetomgeving voor scholen van het Voedingscentrum. De kantine biedt groente en fruit aan en de aankleding van de kantine moet leerlingen verleiden tot betere keuzes. De stand van zaken en de voortgang op de scholen die door de ondertekenaars bediend worden, worden elk jaar tijdens een audit gemonitord.

Akkoord Gezonde Voeding

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2022 is een aangescherpt vervolg van het vorige akkoord. Dit akkoord ondersteunt het Nationaal Preventieakkoord (2018) hierin is de ambitie opgenomen dat in 2040 een gezonde leefstijl onderdeel is van het DNA van alle scholen en dat een gezonder aanbod van eten en drinken daarvan een belangrijk onderdeel is.

Gezonde keuzes in school

Stapfoods: 'Als cateraar willen we graag dat leerlingen vitaal worden en blijven. Wij bieden gezonde tussendoortjes, drankjes, broodjes, wraps, salades, zuivel en fruit. Daarnaast werken we graag samen met de school om samen stappen te maken naar een gezonde schoolomgeving.'