Met collega's koken via een Zoom-sessie met sterrenchef Onno Kokmeijer

Met collega's koken via een Zoom-sessie met sterrenchef Onno Kokmeijer

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer ontwikkelt en organiseert corona-proof diner workshops voor het bedrijfsleven. Zo krijgen bedrijven de mogelijkheid om tijdens de coronacrisis, een tijd waarin veel mensen vanuit huis werken, een moment samen te creëren met collega's.

Sterrenchef Onno Kokmeijer is afgelopen week officieel van start gegaan met de verkoop en distributie van het initiatief 'Exclusive Dinner Sessions'. Deze diner workshops maken het mogelijk om werknemers vanaf €60,- per persoon op een interactieve, verbindende en toch corona-proof manier in de watten te leggen.

Impact op bedrijfsleven

De huidige corona situatie en de sociale afstand heeft een enorme impact gemaakt op het bedrijfs- en kantoorleven van menig Nederlander. Door het thuiswerken hebben collega’s elkaar soms al maandenlang niet gezien of echt goed gesproken, en voelen steeds meer mensen zich eenzaam. De diner workshops zijn een passende manier om iedereen samen te brengen, de samenhorigheid op te zoeken en de verbinding met het bedrijf te verstevigen. Naast de verbindende en uitdagende factor, is het geven van de workshop een unieke manier om werknemers te bedanken voor hun flexibiliteit en tomeloze inzet na een onstuimig jaar.

Dinerbox voor het hele team

Met de Exclusive Dinner Sessions krijgt het gehele team dinerboxen aan huis geleverd waar alle ingrediënten in zitten om een drie-, vier- of vijfgangen diner te maken. Op een afgesproken datum zullen werknemers dan door middel van een Zoom-sessie met het team, corona-proof in eigen keuken staan om zo het exclusieve diner onder leiding van Onno te bereiden. Voordat je begint aan de workshop krijg je ook nog de mogelijkheid om je box aan te vullen met bijpassende wijnen van gerenommeerde leveranciers uit Amsterdam én je menu uit te breiden met luxe supplementen, zoals Onno’s eigen kaviaar.

Samen koken

Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam: 'Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om een team om je heen te hebben, waar je op kunt bouwen. Dit jaar voelde dat natuurlijk anders, omdat je elkaar niet meer elke dag ziet. De afstand sluipt er snel in. Dit initiatief is juist ontstaan uit de behoefte om weer de verbinding op te zoeken. Om echte aandacht te geven aan elkaar, samen de uitdaging aan te gaan, lol te hebben met koken en samen eten.'

Diner workshop

Het avondvullende programma creëert een verbindend moment en zal een blijvende herinnering zijn onder werknemers. Daarnaast is deze  diner workshop een creatieve oplossing voor kerstpakketten, bedankjes, bedrijfsuitjes, nieuwjaarsborrels, jubileumvieringen en allerlei andere initiatieven anno 2020.

De Exclusive Dinner Sessions zijn ook voor de consument te bestellen zijn voor Kerstavond en eerste Kerstdag. Het initiatief is in samenwerking met hospitality professional Erik van der Kooij en PR- en marketingbureau Guts to Glory dat zich specialiseert in chefs.

Lancering borreltas

Naast de Exclusive Dinner Sessions is Kokmeijer ook bezig met de lancering van zijn borreltas, Onno's Favourites Bags. De tas bevat een unieke selectie producten om een rijkgevulde borrel op tafel te zetten. Bij het samenstellen van de tas is uitsluitend gekozen voor  kwaliteit producten, van lokale ondernemers, waar de sterrenchef zelf graag mee aan de slag gaat. Ook heeft de chef recepten ontwikkeld met een aantal producten die in de borreltas zitten.

Onno's Favorites Bags zullen vanaf 20 november te bestellen zijn.