Palace Hotel neemt afscheid van merk Radisson Blu

Palace Hotel neemt afscheid van merk Radisson Blu

Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee maakt per 1 januari 2021 geen deel meer uit van de Radisson Hotel Group. Sinds 2014 was het hotel op basis van een franschisecontract aangesloten bij het merk Radisson Blu. Afgelopen zomer is de keuze gemaakt om weer als zelfstandig hotel verder te gaan.

André Aaij, general manager van het hotel: 'We hebben 7 mooie jaren gehad als franchisenemer van deze internationale hotelgroep. Het is een goede en leerzame periode geweest waarin we veel gehad hebben aan met name de kennis binnen zo’n professionele keten. Voor de aankomende jaren hebben we gebruikgemaakt van de mogelijkheid om weer verder te gaan als stand-alone-hotel, daar zien wij op dit moment de meerwaarde weer van in.'

In goed overleg zijn het hotel en de keten tot de conclusie gekomen dat per 1 januari de wegen gaan scheiden. 'Wij gaan onze eigen koers weer varen met het team van experts dat wij zelf in huis hebben of dat extern aan ons verbonden is. We gaan vol goede moed aan de slag om te doen waar we goed in zijn: gasten een prettig verblijf laten ervaren, ook met de aangepaste omstandigheden en mogelijkheden van dit moment. We kijken uit naar 2021.'

Het Palace Hotel is geopend in 2001 en was sindsdien altijd een zelfstandig hotel. André Aaij is sinds 2010 general manager van het hotel en sloot het hotel in 2014 aan bij Carlson Rezidor, met het merk Radisson Blu. Als reden werd toen aangegeven dat het, in een markt waar veel directe concurrenten zijn aangesloten bij een internationaal merk voor hun distributie, voor Palace Hotel logisch was dat ook te doen. Vooral op het gebied van MICE had Palace Hotel behoefte aan nieuwe doelgroepen.

Aaij heeft het hotel dus zowel als zelfstandige en als onderdeel van de RHG group mogen leiden. In 2012 won hij met zijn team de Dutch Hotel Award.