Boutique Hotel Eleanor opent keuken voor Zeeuwse chefs

Boutique Hotel Eleanor opent keuken voor Zeeuwse chefs

Om de Zeeuwse horeca een hart onder de riem te steken, opent Boutique Hotel Eleanor vanaf 1 december de keuken voor topchefs van restaurants uit de regio. Met het arrangement Culinaire Zeeuwse Parels by Eleanor kunnen gasten van het Middelburgse designhotel tweeënhalve week lang genieten van gerechten uit verschillende Zeeuwse keukens.

Van 1 tot 17 december zwaaien topchefs van verschillende Zeeuwse restaurants de scepter in de keuken van het restaurant van Boutique Hotel Eleanor. Tweeënhalve week lang wisselen vijf chefs elkaar af om de hotelgasten een bijzondere culinaire ervaring te bezorgen.

De line-up

1 tot en met 4 december: de Kromme Watergang
5 en 6 december: Restaurant Kale & de Bril
7 tot en met 9 december: Meliefste
10 tot en met 13 december: FINE Veere
14 tot en met 17 december: Restaurantje Nummer 7

Zeeuws sterrendiner

Hotel Eleanor
Fruit-de-mer

Chef Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant de Kromme Watergang trapt af met een fruits de mer-menu. De keuken van de Kromme Watergang draait om superieure seizoensproducten uit de zee. Edwin Vinke richt zich voor dit menu op vis, schaal- en schelpdieren en zijn doel is om de zintuigelijke ervaring van de gasten te stimuleren. De sterrenchef is enthousiast over de unieke samenwerking met Eleanor. 'Fantastisch dat we samen de Zeeuwse schelpjes een podium kunnen blijven geven', aldus Vinke.

Ook chef Thijs Meliefste van restaurant Meliefste kijkt uit naar zijn tijdelijke werkplek. 'Ik vind het een mooi gebaar van Eleanor en wij zijn er enorm mee geholpen. Dat waarderen we en daarnaast vind ik het ook écht leuk om te doen', zegt de chef. Van 7 tot en met 9 december kunnen hotelgasten in het restaurant van Eleanor genieten van de smaak van de Zeeuwse natuur. Meliefste laat zich voor het menu inspireren door de omgeving en de seizoenen.

Arte & Zayne

Arte & Zayne verstaat de kunst van het combineren van thee met gerechten. Thee laat sommige gerechten nog beter tot hun recht komen. Zo kan een Zeeuwse oester perfect worden gecombineerd met een geroosterde, gele thee die ook wat ziltig is. Deze match zorgt ervoor dat de smaak van de oester langer blijft hangen.

Boutique Hotel Eleanor

Boutique Hotel Eleanor is gevestigd in een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg. In dit nieuwe designhotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Samen met Brasserie Eleanor en Cocktailbar Eleanor is een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen.