Koningin Máxima reikt Koning Willem I Prijs uit aan Gulpener Bierbrouwerij

Koningin Máxima reikt Koning Willem I Prijs uit aan Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener Bierbrouwerij is, samen met Van Galen Logistiek en CSU Groep, uitgeroepen tot winnaar van de Koning Willem I Prijs. In de Beurs van Berlage in Amsterdam, waar vertegenwoordigers van alle genomineerde bedrijven aanwezig waren, maakte koningin Máxima de winnaars bekend.

Gulpener Bierbrouwerij won in de categorie Duurzaamheid. In de categorie Midden- en kleinbedrijf mocht Van Galen Logistiek de prijs mee naar huis nemen.

De jury prees het duurzame concept van de Zuid-Limburgse brouwer. 'Duurzaam geproduceerde bieren, zorgvuldig opgebouwde relaties met de boeren en een innovatieve visie op de toekomst.

Gulpener Bierbrouwerij heeft het allemaal in huis en wint daarmee de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap', aldus een lovend rapport.

'Deze prijs is een kroon op ons duurzaamheidsbeleid van de afgelopen 25 jaar, waar wij met z’n allen zo hard voor gewerkt hebben', aldus directeur Jan-Paul Rutten van Gulpener. 'Wij zijn waanzinnig blij met deze kroon op ons werk. Bijna 25 jaar duurzame inspanningen die ooit begonnen is met regionale grondstofteelt en samenwerking met de lokale boeren.

Gulpener Brouwhuis
Het duurzame brouwhuis van Gulpener.

En als kroon op ons werk hebben we dit jaar het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Deze prijs bevestigt voor ons dat we jaar in jaar uit de keuzes maken die er toe doen.'

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.