Chun: bubble tea bar in een modern jasje

Chun: bubble tea bar in een modern jasje

Bubble tea is al een tijd heel populair in Azië en is ook hier steeds meer in opmars. Chun wil met een modern concept het Oosterse fenomeen toegankelijk maken voor iedereen.

Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan en is een mix van ijsgekoelde of warme thee met melk. Daarnaast zijn op het menu van Chun ook andere ‘op thee gebaseerde drankjes’, bijvoorbeeld met fruit, te vinden.

Tapioca parels

ChunWat bubble tea uniek maakt zijn de ‘pearls’ die zich onderin het drankje bevinden. Deze parels wordt tapioca (boba) genoemd en zijn gemaakt van cassave zetmeel; een natuurlijk product. De bereidingstijd van deze parels is een ware kunst om ze de juiste ‘chewiness’ te creëeren. Chun serveert de bubble tea in een doorschijnende beker met een rietje dat breed genoeg is voor de parels.

Kwaliteit

ChunKelvin & Melissa zijn de uitbaters van Chun. ‘We houden zelf veel van bubble tea, maar voelden ons nooit thuis in de wat meer op tieners gerichte, kleurrijke en meisjesachtige bubble tea zaken in Nederland. Alternatieven waren er niet. Als we in Azië zijn is het totaal anders en is bubble tea toegankelijk voor iedereen. Het is daar net zo normaal als het drinken van een kop koffie.’

‘Met Chun willen wij dat beeld in Nederland veranderen, oftewel ‘Bubble tea in a simple and modern way’ om zo een grotere doelgroep te kunnen bedienen, waaronder wijzelf. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en presentatie.’

Chun

Chun is een Nederlands merk dat staat voor een authentiek en moderne levensstijl. Gevestigd op de Berenstraat 4, in de 9 Straatjes Amsterdam, serveert Chun bubble tea in een modern jasje.