DiningCity start met Cheflix: online masterclasses van topchefs

DiningCity start met Cheflix: online masterclasses van topchefs

DiningCity , bekend van de Restaurant Week, lanceert Cheflix. Een online kanaal waar  bekende chefs als Jacob Jan Boerma, Joris Bijdendijk, Erik en Julien van Loo en Stefan van Sprang hun recepten delen. De ingrediënten kopen de gebruikers zelf.

Cheflix is een kanaal met masterclasses van de beste Michelinsterren chefs. Het is een streamingdienst op abonnementsbasis waarvoor gebruikers 19,95 euro betalen voor 12 maanden. ‘We bieden video’s aan met kooktechnieken, met masterclasses van bekende chefs en ga zo maar door,’ zegt initiatiefnemer Jeroen van den Brink tegen Misset Horeca.

Chefs van wie de kookvideo's binnenkort online komen zijn Soenil Bahadoer, Jonathan Zandbergen en Ron Blaauw.

Michelinsterren chefs

Cheflix start met topchefs zoals Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Ron Blaauw**, Erik van Loo** en Joris Bijdendijk*, goed voor in totaal 10 Michelinsterren. Elke chef presenteert een masterclass aan de hand van zijn eigen kookstijl. Zo presenteert Jacob Jan Boerma zijn masterclass op basis van spannende combinaties tussen frisse tonen en zuren en presenteert Stefan van Sprang de innovatieve lichte keuken.

Masterclasses voor iedereen

De masterclasses zijn geschikt voor elk hobby- of beginnende thuiskok. Er is geen kook ervaring nodig. Bij elke masterclass kunnen gebruikers eenvoudig de receptuur downloaden waar nog eens op papier stap-voor-stap het bereiden van de gerechten wordt uitgelegd. Daarnaast zijn de masterclasses op basis van ingrediënten die bijna allemaal bij iedere lokale supermarkt te verkrijgen zijn.

Kooktechniek van Ron Blaauw

Naast de Masterclasses waarin complete menu’s worden gekookt, presenteert elke chef een van zijn kooktechnieken. Denk hierbij aan het perfecte gepocheerde ei van Ron Blaauw.

Als de gebruikers zelf de boodschappen doen is de kostprijs voor een menu dat bestaat uit drie gangen met een amuse ongeveer 50 euro. Uit onderzoek naar de gewenste recepten of kooktechnieken kwam naar voren dat mensen het liefst de bereidingen van de sterrenchefs zelf willen: dus de wat ingewikkelde recepturen.

DiningCity werkt voor Cheflix samen met Storm Visual Solutions.