Ron Blaauw met Ron Gastrobar at Home rijsttafel box naar de supermarkt

Ron Blaauw heeft voor zijn 'Ron Gastrobar at Home rijsttafel box' een eigen schap gekregen in de Albert Heijn aan het Gelderlandplein in Amsterdam. 'Een pilot', zo vertelt de topkok en ondernemer. Bij succes wordt het landelijk uitgerold naar alle grote AH-filialen. 'De eerste 50 boxen waren met 1,5 uur uitverkocht.'

Ron Blaauw vertelt aan Misset Horeca dat hij zelf werd benaderd door de supermarkt. ‘Harstikke leuk en nu kijken hoe het loopt.’  De volgende stap bij blijvend succes, is de grote Albert Heijns in Amsterdam en dan door heel Nederland. De inhoud van de box en de ingrediënten zijn exact hetzelfde als het take away concept. Ook de prijs is hetzelfde als op de website waar de box besteld kan worden.

Ron Blaauw

Ron Blaauw bezorgt rijsttafels voor thuis en geeft online kookles

Ron Gastrobar At Home

Blaauw lanceerde in mei zijn ‘Ron Gastrobar At Home’, een rijsttafel waarmee maaltijdbestellers met vijftien minuten een complete rijsttafel hebben klaarstaan, nadat deze is afgehaald of thuisbezorgd. De rijsttafel wordt geserveerd inclusief uitleg, serveersuggesties én muziek om je in de sfeer te brengen.

Blaauw bezorgt de boxen landelijk via Thuis uit Eten en voor Amsterdam en omgeving werkt hij samen met Deliveroo. Gasten kunnen bij Blaauw rijsttafels bestellen en drie varianten Nasi Rames (vlees, vis of vegetarisch).

By Ron Blaauw

Blaauws cv telt kookstudio Central Station – ‘ons culinaire hart, een plek waar ik nu veel in de keuken sta’- vier gastrobars en een vijfde op komst in Laren. Verder is Blaauw culinair adviseur bij verschillende horecazaken, richtte hij het Ron Blaauw College op en runt hij samen met zijn adviesteam een consultancybedrijf waarin hij horecaondernemers terug in het zadel helpt. Daarnaast is hij betrokken bij jeu de boules-foodhal Mooie Boules. Hij ontwikkelde voor Mooie Boules meerdere menu’s, variërend van een Indische rijsttafel tot streetfood. Iedere locatie telt meerdere keukens waarin zijn gerechten worden bereid. Daarmee worden overigens twee vliegen in één klap geslagen. De keukens van Mooie Boules doen tevens dienst als bereidingskeuken voor gerechten van Blaauw voor maaltijdbezorger Deliveroo.