Luc Kusters verhuist Bolenius tijdelijk naar Den Haag

Luc Kusters opent een Bolenius pop-uprestaurant in Staybridge Suites, Den Haag. Vanaf vrijdag 11 december verhuist hij zijn voltallige brigade vier opeenvolgende weekenden naar de Hofstad.

Hierdoor is het dus mogelijk om zowel tijdens het weekend van Kerstmis als het weekend van Oud & Nieuw op sterniveau te dineren én te slapen in Den Haag. Kusters serveert een zesgangen Bolenius-menu met bijpassend drankenarrangement, koffie en friandises en een digestief. Het arrangement, van €219 per persoon, is inclusief een overnachting in het hotel én een ontbijt.

Het arrangement is te boeken van vrijdag 11 december en de daarop volgende donderdag, vrijdag en zaterdagen tot en met zaterdag 2 januari.

Over Bolenius

Bolenius in Amsterdam werd in 2017 bekroond met een Michelinster. Het werd eerder door We’re Smart World uitgeroepen tot één van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Bolenius werd in 2015 door Gault Millau al verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland.

Moestuin

Luc Kusters heeft een 120 m2 grote moestuin waar hij een deel van zijn dagverse groenten en kruiden oogst. Hij geeft groenten een even groot podium als vis en vlees en maakt het verschil met specifieke bereidingen en technieken.’ Voor Misset Horeca bereidde hij al eens zijn lente signature dish.

Xavier Giessen van Bolenius werd eerder door Gault Millau verkozen tot Gastheer van het Jaar GaultMillau 2016. De jury roemt hem om zijn altijd vrolijke lach. ‘Hij is aardig zonder show.’

Samenwerking hotels en restaurants

Nu restaurants gesloten maar hotels nog open zijn, zoeken deze twee elkaar steeds vaker op voor een (tijdelijke) samenwerking. Een peiling onder ruim honderd hotel in Nederland leert dat ruim 10 procent van de hotels samenwerkt met een restaurant

Bijna alle hotels die de peiling invulden, hebben een eigen restaurant. Toch zegt 11,3 procent in de gedeeltelijke lockdown een samenwerking aan te gaan met een restaurant of chef uit de buurt. Deels om gasten te verleiden naar het hotel te komen, deels om lokale restaurantondernemers te steunen.