Motel One opent eind 2022 vestiging in centrum van Rotterdam

De Duitse hotelketen Motel One opent eind 2022 een vestiging in de binnenstad van Rotterdam. Motel One heeft een langdurig huurcontract afgesloten voor een design hotel aan de Hoogstraat. Het hotel krijgt 180 moderne kamers en een skylounge met uitzicht over de binnenstad.

Het hotel komt aan de Hoogstraat, een van de oudste straten in het centrum. Dit gebouw werd in 1954 opgeleverd als onderkomen van het warenhuis Galeries Modernes. Na het vertrek van het warenhuis in 1970 hebben verschillende retailers zich in het pand gevestigd. Inmiddels is het gebouw toe aan een nieuw leven.

27 nieuwe hotels in Europa

Motel One werd in 2000 opgericht door Dieter Müller en opende datzelfde jaar de eerste vestiging in Frankfurt-Offenbach. Twintig jaar later telt de keten meer dan 74 hotels met in totaal bijna 21.000 hotelkamers in tien verschillende landen, waarvan de meeste in West-Europa.

In Nederland heeft Motel One twee hotels, beide in Amsterdam. De eerste opende in 2015 tegenover de RAI, de tweede volgde in 2018 bij het Waterlooplein. De komende jaren komen daar in Europa maar liefst 27 hotels bij met meer dan 8100 hotelkamers. De vestiging in Rotterdam is daarvan de eerste.

Moderne reiziger

Motel One richt zich op de moderne reiziger die goed kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Omdat dit type gast steeds meer tijd buiten de kamers spendeert, heeft het hotel veel gemeenschappelijke voorzieningen. Er komen een skylounge, een gym, werkruimten en een bar waar zowel hotelgasten als Rotterdammers 24 uur per dag terecht kunnen.

Motel One biedt een ruime lounge met designmeubilair, waaronder de voor de keten kenmerkende stoelen. Ook zullen hier, net als in elk hotel van Motel One, in de lounge elementen te zien zijn die de verbinding met de locatie weergeven.

Populaire stadsbestemming

Het hotelteam van Colliers International heeft eigenaar Tenstone Development begeleid bij het vinden van een goede hotelexploitant met een toekomstgericht concept. ‘Ondanks dat ook de Rotterdamse hotelmarkt flink wordt geraakt door de coronacrisis, zijn de vooruitzichten voor herstel op de lange termijn positief’, zegt Joost Mees, Head of Hotels Benelux van Colliers. ‘Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een populaire stadsbestemming in zowel binnen- als buitenland. Een trend waar het hotel van zal profiteren. Zeker omdat het een nieuw concept is waar behoefte aan is in Rotterdam door de goede mix tussen zakelijke gasten en toeristen.’