Vijfde Febo Drive van Nederland geopend in Nijmegen

Vijfde Febo Drive van Nederland geopend in Nijmegen
Febo Drive in Oostzaan

Liefhebbers van de Febo kroket of grillburger kunnen deze nu ook in de regio Oosterhout-Nijmegen halen, zonder dat ze hun auto uit hoeven. Sinds kort heeft de Amsterdamse formule hier een nieuwe Febo Drive geopend.

De Febo Drive in Nijmegen is de 5de in dit concept en de 75ste FEBO vestiging in Nederland. De vestiging is gelegen nabij de A15, afslag 38 Elst, op het nieuwe bedrijventerrein Park 15. Vanaf centrum Nijmegen is het 10 minuten rijden. Febo Drive Oosterhout-Nijmegen trakteert de eerste week op gratis ‘Feestkroketjes’.

‘Bewezen concept’

De nieuwe Febo is een mijlpaal volgens directeur Dennis de Borst. ‘We zijn als Febo enige tijd met deze locatie bezig geweest. Het is voor ons een concept dat zich al heeft bewezen in Oostzaan, Wormerveer, Zwolle en Alkmaar. Natuurlijk starten we in een moeilijke periode door het coronavirus. We zullen dan ook geen grootse opening doen, dat komt later wel. We starten dan ook met alleen met het Drive gedeelte geopend.’

De vestiging zal door Febo in eigen beheer worden geëxploiteerd, met de bedoeling dat een franchisenemer deze op termijn overneemt.

Inspelen op veranderingen

Met het drive-concept speelt Febo in op de veranderende markt, zei Dennis de Borst eerder tegen Snackkoerier. ‘Steden waren vroeger altijd druk, nu kun je er van maandag tot en met woensdag wel een kanon afschieten. Dat merken wij ook in onze stadsvestigingen. Dat vraagt om verbreding, in assortiment en in de dienstverlening met onder meer bezorging. Maar ook als beheerder van de formule kijken wij naar andere mogelijkheden, naar andere plekken, naar andere concepten. We moeten flexibel zijn, dat vragen de ontwikkelingen om ons heen van ons.’