Zeer grote brand bij Kwalitaria Tra

Zeer grote brand bij Kwalitaria Tra
Neem voor credits contact op met Snackkoerier

Bij Kwalitaria Tra in Goirle is een zeer grote brand uitgebroken. Het pand stond rond 18.00 uur volledig in brand en de rook was in de verre omgeving zichtbaar.

Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle. Het Brabants Dagblad meldt dat er geen slachtoffers zijn gevallen. De familie woont niet bij de zaak. Volgens de krant moet het pand als verloren worden beschouwd.

NL-alert

Mensen in Goirle hebben een NL-alert ontvangen met de boodschap dat ze ramen en deuren gesloten moesten houden in verband met de grote rookontwikkeling. De brandweer heeft een drone ingezet om een goed overzicht te krijgen. De brand ontstond rond 18.00 uur, mogelijk in een frietketel aan de achterzijde van het pand. De zaak was sinds de horecasluiting open voor afhalen en bezorgen.

Kwalitaria Tra

Geliefd familiebedrijf

Kwalitaria Tra is al drie generaties een geliefd familiebedrijf in Goirle. Eetsalon Tra opende in 1948 zijn deuren. De zaak wordt gerund door Berry Tra en zijn zoon Ad. De cafetaria maakt van oudsher veel producten in eigen keuken. In 2017 sloot de cafetaria aan bij Kwalitaria.

snacks

Ad Tra (links) met zijn vader Berry.