Nieuwe wedstrijd voor de horeca: de Nederlandse Horeca Prijzen

Nieuwe wedstrijd voor de horeca: de Nederlandse Horeca Prijzen
Eetwinkel Hendriks in Elst. Foto: Studio38c

Horecaondernemers kunnen een nieuwe award winnen. De organisatie van de Nederlandse Horeca Prijzen gaat de komende maanden in verschillende categorieën op zoek naar landelijke winnaars, en winnaars per provincie en gemeente.

De Nederlandse Horeca Prijzen is een wedstrijd die wordt bepaald door een jury én stemmen van gasten. De gasten mogen de beste per provincie aanwijzen door te stemmen en cijfers te geven voor prijs-kwaliteitverhouding en klantvriendelijkheid. De jury kiest vervolgens de landelijke winnaars.

Cafetaria en Lunchroom van het Jaar

Er zijn twaalf verschillende categorieën waarin de deelnemers per gemeente, provincie of landelijk de winst kunnen grijpen. De categorieën per gemeente, provincie en landelijk zijn Cafetaria, Café, Restaurant, Koffiezaak, Lunchroom/Broodjeszaak en Sportkantine/Clubhuis van het Jaar.

Hotel, Strandpaviljoen, Bedrijfsrestaurant, IJssalon en Eventhoreca van het Jaar worden per provincie en landelijk uitgereikt.

Foodtruck van het Jaar

De twaalfde categorie is Foodtruck van het Jaar. Deze is onderverdeeld in twaalf subcategorieën: BBQ, Burger, Gezond, Friet, Hotdog, IJs, Pannenkoek, Pasta, Pizza, Taco, Tosti, Dessert en Overig. Een jury kiest uit de landelijke winnaar uit de winnaars van de subcategorieën.

Horeca-gelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger maken ook kans op een Gold Award.

Stemmers kunnen prijzen winnen

Er zijn al een aantal horecazaken genomineerd, maar ondernemers kunnen zich nog aanmelden. Deelname is gratis. Stemmen kan vanaf 14 oktober tot en met 25 november, en stemmers maken kans op prijzen. De bekendmaking vindt plaats tijdens een award festival op 20 januari 2020 in Studios Aalsmeer.

Organisatie achter verkiezing

De verkiezing wordt georganiseerd door Vote Company, samen met Horeca Netwerk, Gastronomie, Horeca Vizier, Studios Aalsmeer en de DJ’s van Radio 538. Vote Company is gespecialiseerd in publieksverkiezingen, zoals het Mooiste Natuurgebied van Nederland en, in het verleden, de Leukste Snackbar van Nederland.