Family Wilnis wordt Foodmaster

Family-ondernemer Wung Man in Wilnis is vanaf vrijdag 30 november Foodmaster-ondernemer. De Foodmaster-formule past beter bij zijn zaak in het Utrechtse dorp, zeggen zowel het formulehuis als de ondernemer.

Wung Man is zestien jaar Family-ondernemer geweest in Wilnis. De switch naar Foodmaster is ingegeven door de ontwikkelingen bij Family, die de afgelopen twee jaar meer en meer richting eethuis is bewogen met het aanbod en het interieur. De relatief kleine zaak in Wilnis, met zo’n 25 zitplaatsen, zou de ontwikkelingen van Family steeds moeilijker kunnen implementeren.

‘Dit is een locatie met 70 tot 80 procent afhaal’, vertelt Wung Man. ‘De Foodmaster-formule past qua promotie en marketingbeleid beter bij de zaak. Een tweede reden is dat ik de nieuwe huisstijl van Foodmaster erg mooi vind.’

Maaltijdbezorging

Wung Man runt samen met zijn broer Wang twee zaken: de nieuw te openen Foodmaster in Wilnis en een Foodmaster in Purmerend. De zaak in Purmerend doet ook aan maaltijdbezorging. In Wilnis wil de ondernemer daar nog mee wachten.

‘In Purmerend zitten we in de stad, met veel meer concurrentie. Iedereen bezorgt daar. In Wilnis is dat niet het geval, ik merk het in ieder geval niet aan mijn omzet. Ik wil me eerst concentreren op de winkel. We hebben met de verbouwing wel rekening gehouden met bezorgen door achter in de keuken extra ruimte te creëren.

Nieuwe Family in Purmerend

De Foodmaster in Purmerend krijgt binnenkort gezelschap van een nieuwe Family-vestiging. Ondernemer Rong Zhu krijgt 15 december de sleutel van een pand waar al een cafetaria in zat. Op dit moment wordt de planning voor de verbouwing gemaakt. Rong Zhu heeft al een Family in Aalsmeer. Deze wordt door familie overgenomen.