Sterk Langs De Lijn krijgt prijs voor Mooiste Interieur

Sterk Langs De Lijn krijgt prijs voor Mooiste Interieur

Op de vraag of ze verwacht hadden dat ze de prijs voor het mooiste interieur zouden winnen, antwoord Marinka Sterk op het podium met een volmondig 'ja'.  In 2015 werd het cafetaria flink uitgebreid, met een grote aanbouw voor het eethuis. Nu, drie jaar later, krijgen de ondernemers Raymon en Marinka Sterk hiervoor de beloning.

Sterk Lang de Lijn van eigenaren Marinka en Raymond Sterk zit in een voormalig NS-gebouw bij het station van Wierden in Overijssel, grenzend aan perron 3. Bij de verbouwing in 2015 ging de zaak van 64 naar 160 vierkante meter met grote raampartijen en een huiselijke en industriële inrichting.

Eigen ontwerp

Raymond vertelt niet zonder trots dat hij de zaak helemaal zelf heeft ontworpen. ‘Ik heb tekeningen gemaakt en ben ermee naar een bevriende ontwerper gegaan. Die heeft het helemaal zo gemaakt zoals ik wilde.’ Hij heeft er duidelijk talent voor, getuige de prijs voor mooiste interieur. ‘We hebben bij onze plannen bewust gekozen voor een upgrade van het interieur. We wilden dat onze gasten zouden blijven zitten en meer besteden. En dat is gelukt. Onze drankomzet is meer dan verdubbeld en van alle gasten gaat 80 procent aan tafel zitten, de overige 20 procent is afhaal.’

De award voor het Mooiste Interieur is dit jaar voor het eerst toegekend tijdens de Cafetaria Top 100. Daarvoor zijn alle 200 bedrijven die zijn doorgedrongen tot de tweede ronde gerankt op basis van de score voor het interieur in het vakjuryrapport. De hoofdjury heeft vervolgens ui de top-3 de winnaar gekozen.


Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2018>

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.